SERENA JAČA OD BOLESTI I ŠAFAROVE: Jubilarna Gren slem titula za Amerikanku! (FOTO)

Najbolja igračica sveta po treći put trijumfovala u Parizu i došla do svoje 20. titule na turnirima iz "Velike četvorke"

  • 6
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je Rolan Garos, pošto je u finalu pobedila Čehinju Luciju Šafarovu sa 6:3, 6:7, 6:2.

Vilijams je do jubilarne 20. Gren slem titule, a treće u Parizu došla posle nešto više od dva sata igre. Prethodno je pobednički pehar Rolan Garosa dizala 2002. i 2013. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta bila je jača od Safarove uprkos problemima sa prehladom. U završnici drugog seta bila je u krizi, dozvolila je Safarovoj da izjednači u taj-brejku dođe do izjednačenja u setovima, ali i da povede sa 2:0 u odlučujućem trećem periodu. Ipak, onda je usledila furiozna serija Amerikanke koja je osvojila šest narednih gemova u nizu i zasluženo podigla pehar.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Amerikanka je na taj način spojila tri gren slema u nizu, nakon što je osvojila US i Australijan open.

Istovremeno približila se bivšoj nemačkoj teniserki Štefi Graf, koja ima 22 Gren slem titule i po tome je najuspešnija u istoriji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOZA ZEMUNAC

    6. jun 2015 | 18:55

    BRAVO LUTKO.LJUBIM TE.

  • Kalimero

    6. jun 2015 | 18:05

    Devojka furija!Svaka čast!!!

  • rade 1

    6. jun 2015 | 20:11

    koja bolest ona je prevarant i folirant kaubojski iz straha da ne izgubi izmislila je bolest. pa zar ste svi bre corsvi ili glupi da ne vidite koja joj je bila namera. Uzas od nesportskog ponasanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA