ZVEZDINA STOTKA U PIONIRU: Cirbes i Vilijams razbili Megu za vođstvo u polufinalnoj seriji!

Crveno-beli su došli do jedne od najubedljivijih pobeda u sezoni i sada ih samo jedan trijumf deli od plasmana u finale plej-ofa

  • 6

Suvereno, rutinski i ubedljivo kao što se i očekivalo igrači Crvene zvezde su dobili prvu utakmicu polufinalne serije plej-ofa Superllige Srbije protiv Mega Leksa 109: 80, pa mirne glave mogu da putuju u Sremsku Mitrovicu na revanš, jer su sigurno u najgorem slučaju obezbedili majstoricu pred svojim navijačima.

Kao nijednom ove sezone, crveno-beli su razbili goste iz Sremske Mitrovice. Zahvaljujući odličnom šutu iz igre, dobroj odbrani, većem broju skokova i minimalnim greškama u igri šampion ABA lige nije prepustio ni tračak nade ekipi koja je umela dobrano da ih namuči ove sezone.

Otpor Mege trajao je samo nekih petnaestak minuta, posle čega je dirigentsku palicu u timu Dejana Radonjića opreuzeo Markus Vilijams i poveo svoj tim ka prvoj pobedi u seriji koja se igra na dve dobijene utakmice. Uz njega se mora pomenuti i Majk Cirbes koji je potpuno zaustavio Nikolu Jokića, odlično čitao akcije protivnika u odbrani, leteo po terenu, a na kraju nije imao nijedan promašaj iz igre, te je meč završio sa 18 poena i 8 skokova.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mega je odlično otvorila utakmicu i Milojević je uspeo da iznenadi Radonjića na startu svojom taktikom. Čvrsta odbrana i brzi poeni iz tranzicije i kontranapada držali su goste u igri, dok je na drugoj strani briljirao LUka Mitrović koji je za četvrtinu uspeo da ubaci 10 poena.

Držao se četvrtoplasirani tim lie protiv prvog sve do sredine keke druge četvrtine, ali možemo reći da je jedan od ključnih trenutaka bila i povreda Marka Kešelja koji je do tada bio sjajan i već imao dvocifreni broj poena na svom kontu. Ipak, njegov pad prilikom kog je rasekao bradu zbog čega je morao u svlačionicu, ostavio je bez rešenja u napadu njegov tim, dok se u ekipi Zvezde baš u tom periodu razigrao Markus Vilijams.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Minijatura Amerikanca je bila ključna za ishod čitavog meča, pošto je za dva minuta uspeo da ubaci osam poena, a pod njegovom dirigentskom palicom crveno-beli su napravili seriju 17:3 i došli do dvocifrene prednosti koju više nisu ispuštali.

Povedeni njegovim primerom polako su počeli da se razigravaju i ostali Radonjićevi izabranici, pre svih Cirbes koji je u odlično menja Marjanovića, ali i Blažič koga je krenuo šut sa distance.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Upravo je taj parametar, odnosno šut iz igre, ali i veći broj skokova, omogućio crveno-belima da uđu u mirnu završnicu sa velikim vođstvom koje su održavali do kraja. Megu sa druge strane nikako nije išlo van linije 6,75 metara, pošto je maltene Kešelj bio samo taj koji pogađa sa distance.

Priliku za revanš Mega će imati u ponedeljak od 18 časova kada se bude igrao drugi meč polufinalne serije.

CRVENA ZVEZDA - MEGA LEKS 109:80

Crvena zvezda: Vilijams 10, Rebić 4, Dangubić 13, Mitrović 14, Lazić 2, Blažič 13, Kalinić 16, Marjanović 6, Tejić, Dženkins 8, Jović 5, Cirbes 18.

Mega Leks: Kešelj 15, Veljković 2, Miljenović 12, Bojić 18, Jokić 5, Šulović 2, Vebster 8, Simović 2, Zagorac 6, Simeunović 3, Nikolić 7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA