DRAMA MONUMENTALNOG STADIONA: Ruši se mesto gde je igrano prvo SP (VIDEO)

Objekat na kome su odigrane utakmice prvog Svetskog prvenstva trenutno je u katastrofalnom stanju

  • 2

Stadion se ruši! I to ne bilo koji stadion. Ruši se slavni Sentenario! Tačnije, kruni se...

Mitski fudbalski objekat na kome je odigrano prvo Svetsko prvenstvo 1930. godine u Montevideu, sada je u takvom stanju da je samo pitanje vremena kada će se odvaliti deo tribina, spoljnog zida ili će nešto već krenuti po zlu, tvrde oni koji su najviše zabrinuti za bezbednost gledalaca.

A njih ima, jer na Sentenariu svoje utakmice, iako stadion jedva ispunjava bezbednosne kriterijume, igra Penjarol.

Dotrajalost čuvenog objekta je vidljiva i golim okom. Beton je na nekoliko mesta napukao, voda curi, higijenski je potpuno zapušten, većina stepenišnih prolaza je neupotrebljiva...

I sa još mnogo anomalija se danas suočava Sentenario, a koje se mogu sanirati samo obimnom rekonstrukcijom, ali u tome postoji novi problem - nema para!

I dok se mnogi utrkuju ko će pre da pronađe neko novo oštećenje na stadionu (to su uglavnom mediji i političari željni jeftinih poena), čuje se i glas autoriteta na polju arhitekture i upućenih u strukturu stadiona za koje ova situacija, ipak, nije toliko alarmantna kako se predstavlja.

- Ne postoji bojazan da će se stadion srušiti. Tačno je da postoje neka oštećenja, ali to će sve biti sanirano. Stanje stadiona se konstantno prati i uskoro će biti pokrenuta inicijativa na najvišem nivou, da se krene u realizaciju rekonstrukcije Sentenaria. Dok se to ne dogodi, navijači mogu slobodno da dolaze na stadion. Pa, vidite i sami, često na njemu bude 60.000 ljudi i ništa se do sada loše nije desilo - rekao je Enrike Baldrih, šef državne komisije za objekte od nacionalnog značaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inv

    7. jun 2015 | 11:52

    A zasto srusiti? Samo zabraniti odigravanje utakmica, i pustiti stadion da posecuju ljudi... ipak je to nesto posebno!

  • Srle

    7. jun 2015 | 12:53

    Dosao i njemu KRAJ:-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA