Nećete verovati kome je Luis Enrike posvetio pobedu nad Juventusom!

Trener Barselone u trenucima velikog slavlja setio se i bivšeg kluba

  • 3

Barselona je šampion Evrope, četvrti put u prethodnih devet godina... 

Posle Franka Rajkarda i Pepa Gvardiole, Katalonce je do krova Starog Kontinenta uspeo da odvede i Luis Enrike, i to već u prvoj sezoni na klupi najboljeg evropskog tima u protekloj deceniji.

Kao bivši trener Rome Enrike je trijumf nad Juventusom posvetio i navijačima "vučice", svestan da će im tako makar malo ublažiti rane od totalne dominacije Bjankonera na "čizmi".

BARSA JE ŠAMPION EVROPE: Tri gola u mreži Juventusa za petu titulu (FOTO)

- Želeo bih ovom prilikom da pozdravim navijače Rome, jer znam da su i oni srećni večeras, kao i svi u rimskom klubu - poručio je Enrike posle velikog berlinskog finala, u kome je njegov tim nadigrao i zasluženo savladao Juve rezultatom 3:1.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Bilo je opasno u finalu, kao što sam i mislio da će biti, jer je Juventus veoma snažan tim. Ali, mi smo bili bolji, iskoristili naše šanse i pobedili. Mislim da smo zasluženo šampioni. Žao mi je zbog Bufona i Pirla, jer im je ovo bila idealna prrilika da osvoje trofej, ali i pored toga oni su veliki šampioni.

Već u prvoj sezoni u klubu titulom prvaka Evrope diči se i Luis Suarez.

Da biste osvojili ove trofeje morate da prođete kroz teškoće. Ovo je neverovatno, jedinstveno! Najbolja stvar ove ekipe je timski duh koji nas prati od početka sezone - rekao je Suarez.

Strelac vodećeg gola za Katalonce postigao je već u četvrtom minutu Ivan Rakitić i time najavio srećan kraj po svoj tim.

- Ovo je finale i normalno je da je bilo teško. Vratili su se u meč, ali smo zasluženo pobedili. Nećemo sad stati ovde, idemo i sledeće godine na pehar - rekao je Rakitić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA