Ovaj čovek je fenomen: 1 utakmica, 3 trofeja i 3 miliona funti doneo bivšem klubu!

Njega se ni navijači Barselone neće sećati da je bio deo tima koji je pokorio Evropu, ali zato će u njegovoj biografiji pisati da je uzeo tri titule u debitantskoj sezoni

  • 0

Kada se za nekih desetak, a možda i manje godina budemo prisećali finala Lige šampiona i pokušavali da navedemo koji igrači su najzaslužniji za Barseloninu titulu prvaka Evrope, ali i triplu krunu u čitavoj sezoni, ni na kraj pameti neće nam pasti na pamet Tomas Vermalen. Čak ni navijači katalonskog kluba neće se sećati njega iz ove sezone.

Ipak, podaci se pišu, a oni kažu da je belgijski reprezentativac jedan od pravih fenomena u svetu fudbala. Prethodnog leta je stigao na "Kamp Nou" za 15 miliona funti kao veliko pojačanje iz Arsenala, ali je došao povređen i od te povrede se nije oporavio sve do kraja sezone, pa je uspeo da zabeleži samo debitantski nastup u novom klubu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bilo je to u poslednjem kolu Primere, ali zato je uspeo zahvaljujući saigračima da osvoji čak tri medalje u svojoj prvoj sezoni među Kataloncima koji su osvojili španskog prvenstvo, Kup kralja i postali evropski prvaci. Zato kako god bilo, piše se da je Belgijanac bio deo tima koji se domogao sva tri trofeja u takmičenjima u kojima je učestvovao.

A sada dolazimo i do još luđe zanimljivosti, a onda glasi da će njegov bivši klub Arsenal zbog njega profitirati na Barseloninom osvajanju Lige šampiona, jer je prilikom njegovog transfera ubačena klauzula u ugovor po kojoj "tobdžije" dobijaju dodatnih 3 miliona funti od prodaje ukoliko Barselona postane šampion Evrope.

Zato u Londonu verovatno zadovoljno trljaju ruke, jer kakav je to potez bio. Vermalen nije odigrao ni minut za Katalonce u Ligi šampiona, osvojio ju je i doneo bivšem klubu veliki novac. Jednom rečju, fenomen!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA