GLAVU GORE, ŠAMPIONE: Đoković izgubio čudno finale RG od neverovatnog Vavrinke (FOTO)

Najbolji srpski teniser nije uspeo da osvoji jedini gren slem koji mu nedostaje. Izgubio je od Švajcarca sa 3:1, iako je poveo sa 1:0 u setovima

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković nema sreće na Rolan Garosu!!! Najbolji svetski teniser izgubio je od ''nepogrešivog'' Stena Vavrinke svoje treće finale u Parizu i ostao bez jedinog gren slema koji mu nedostaje u karijeri - 6:4, 4:6, 3:6, 4:6.

Punih devet godina je prošlo otkako je srpski teniser prvi put zaigrao u Parizu, a još od početka 2012. je čekao da komletira četiri najveća i najvažnija turnira. Sjajno je igrao na ovom takmičenju, ali je u finalnom meču apsolutno zakazao.

Novak: Boriću se, vratiću se, i uzeću trofej sledeće godine!

Redom su padali Nieminen, Miler, Kokinakis, Gaske, potom ''kralj šljake'' u četvrtfinalu, Endi Mari u dvodnevnom polufinalu, ali je Vavrinka bio nepremostiva prepreka. Iako je vodio sa 1:0 u setovima, dozvolio je protivniku da se razigra i preokrene rezultat za svoju četvrtu pobedu u međusobnim mečevima. Onih 17 poraza sada je najmanje bitno.

ČIJE SU SUZE TEŽE? Dva velika šampiona plakala su ovog vikenda! (VIDEO)

Fred Peri, Don Badž, Rod Lejver, Roj Emerson, Andre Agasi, Rodžer Federer i Rafael Nadal su družina sa sva četiri turnira kojoj se Đoković neće pridružiti barem još godinu dana, a propala je i prilika da kraj 2015. godine Nole završi sa ''Zlatnim Slemom''.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U Đokovićevom slučaju fraza ''treća sreća'' se ispostavila kao neistinita jer je 2012. i 2014. godine gubio finale Pariza od Rafaela Nadala. Sada je oružje položio pred Vavrinkom s kojim je na poslednja četiri gren slem meča igrao pet setova.

VIŠE FOTOGRAFIJA SA FINALA ROLAN GAROSA MOŽETE POGLEDATI OVDE

Izgledalo je sredinom četvrtog seta da će i ovaj duel otići u pet setova kada je Đoković poveo sa 3:0. Ipak, Sten je bio bolji rival. Usledila su dva brejka tenisera koji je promenio ime jer ga se stidi čime je prekinuo 28 uzastopnih Noletovih pobeda, od čega je 16 bilo na šljaci.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Neverovatan gem viđen je na početku meča. Vodio je Sten 30:0, ali je Nole došao do brejk lopte. Ipak, pri drugom izjednačenju viđen je poen sa 39 razmenjenih udaraca, da bi Vavrinka potom poveo sa 1:0. Izjednačio je Nole već u narednom gemu - 1:1, ali je bez izgubljenog poena Sten odservirao svoj novi gem (2:1). Od 0:30 Nole je stigao do 40:30, zahvaljujući sjajnom asu. Zatim još jedan dobar servis i Đoković je izjednačio na 2:2. Činilo se da će Srbin u petom gemu stići do brejka, imao je jednu šansu, ali je Švajcarac u nekoliko navrata pogodio liniju. Zatim dva dobra servisa i poveo je sa 3:2, ali je Nole s lakoćom izjednačio na 3:3.

Duplom servis greškom Vavrinka je omogućio Noletu da uzme brejk i povede sa 4:3 bez izgubljenog poena na Stenov servis. Vrlo brzo je potvrdio brejk i poveo sa 5:3. Vavrinka je uspeo da se izvuče u devetom gemu i da sačuva servis, iako je slabije igrao, ali je u narednom stigao do brejka posle dve velike greške Srbina. Međutim, Nole je stigao do 6:4 i prvog seta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nošen dobrim finišom prvog seta, Nole je u drugom dobio priliku da uzme brejk protivniku. Vodio je 40:30 kada je Sten odservirao as, a potom i došao do 1:0 odličnim volejom na mreži. Usledio je Noletov poen s nulom i na semaforu je stajalo 1:1. Zatim identičan gem, samo sa druge strane, za 2:1 za Vavrinku.

Velika borba viđena je u četvrtom gemu drugog seta gde je Vavrinka imao dve brejk šanse. Ipak, Đoković je bio veoma agresivan i uspeo je da izjednači na 2:2. Na kratko, jer je Sten odservirao 3:2. Vavrinka je i u šestom gemu dobio priliku da osvoji brejk kada je Đoković sjajno reagovao na mreži. Potom servis viner i Stenova greška za 3:3.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

Đoković zaplakao! Nikad jače ovacije u istoriji tenisa! (VIDEO)

Vodio je Sten 40:0 u sedmom gemu i popustio je taman toliko da Nole izjednači na 40:40. Došao je Švajarac sebi i sa dva poena stigao do 4:3, da bi Đoković od 15:30 stigao do 4:4 u drugom setu. Međutim, posle teške borbe jer je Vavrinka imao brejk loptu, a posle prednosti za Noleta udarao je mrežu zbog lošeg poena koji je izveo. Sjajno je Švajcarac odservirao za prednost od 5:4, da bi bio strpljiv u desetom gemu gde je iskoristio svoju prvu brejk loptu. Izjendačio je na 1:1 u setovima - 6:4.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dobro je Đoković otvorio ovaj gem kada je poveo sa 30:15, ali je vavrinka odlično servirao u nastavku i stigao je do vođstva od 1:0. Dve brejk šanse potom je imao Sten, ali je Nole sa dva voleja na mreži došao do 40:40. I treći put je Sten pripretio kada je Đoković zaigrao mnogo bolje i stigao do 1:1.Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis za 2:2.

POGLEDAJTE: Đokovićeve loptice letele kao Bekamovi slobodnjaci! (VIDEO)

Vavrinka je bio siguran i u petom gemu koji je bez problema rešio u svoju korist za 3:2 u trećem setu. Prvi brejk u trećem setu osvojio je Vavrinka. I to bez izgubljenog poena na Noletov servis (4:2). Imao je Đoković priliku da vrati brejk, ali je Sten vezao tri poena za 5:2. Sten je imao 30:0 na početku osmog gema trećeg seta, ali je Đoković odbranio svoj servis (5:3). Međutim, potrebno je da osvoji Vavrinkin što nije uspeo. Švajcarac je sa nulom došao do 6:3 i 2:1 u setovima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Četvrti set je počeo vođstvom Đokovića sa 1:0, ali i brigom zbog činjenice da je poslednjih 1o tenisera osvajalo RG kada su imali vođstvo od 2:1 u setovima. Nije ga to poremetilo pošto je iskoristio svoju brejk šansu i poveo sa 2:0. Malo kasnije bilo je 3:0 za Đokovića nakon što je Vavrinka vodio sa 30:15. Koliko je Đoković grešio na mreži u ovom meču videlo se i u finišu četvrtog gema. Sjajna prilika, ali je lopticu zakucao u mrežu - 3:1. Isto je uradio i u petom gemu kada je Vavrinka vratio brejk i smanjio na 3:2 pred svoj servis na kom je bio siguran za 3:3.

Dve brejk šanse imao je Vavrinka i veliku priliku da praktično reši pitanje pobednika. Vodio je sa 40:15 kada se Nole ''probudio'' i preokrenuo za 4:3. U tom momentu probudila se publika srpskog tenisera, a stadionom je odjekivalo ''Nole, Nole''.

To nije pomoglo Đokoviću koji je propustio tri brejk lopte (40:0). Pet vezanih poena Švajcarca za 4:4. Velika borba viđena je u poslednja dva gema četvrtog seta. Najpre je Sten uzeo brejk, da bi Đoković dobio svoju šansu koju je nije iskoristio. Švajcarac jeste svoju drugu meč loptu za konačnih 6:4 i 3:1.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA