Bivši igrač Arsenala u trci za gradonačelnika Londona!

Sol Kempbel najavio da će se kandidovati za prvog čoveka najvećeg engleskog grada

  • 0

Nekadašnji engleski fudbalski reprezentativac Sol Kempbel najavio je da će se kandidovati za gradonačelnika Londona, prenela je agencija AFP.

Kempbel je saopštio da će kao kandidat Konzervativne stranke učestvovati u trci za izbor gradonačelnika, umesto aktuelnog prvog coveka Londona Borisa Džonsona.

RASISTA KEMBEL: Bio bih kapiten Engleske da sam belac!

Četrdesetogodišnji bivši igrač Totenhema i Arsenala potvrdio je da će učestvovati u javnoj debati 4. jula sa ostalim kandidatima za nominaciju konzervativaca.

- Mislim da donosim nešto novo, jer stižem iz radničkog miljea. Nije mi bilo lako, ali sam naporno radio i sada je došlo vreme da vratim zajednici deo onoga što sam od nje dobio  - rekao je Kempbel, kandidat torijevaca

Favoriti za mesto gradonačelnika iz opozicione Laburističke partije su Tesa Džauel i Sadik Kan.

Kempbel nije želeo da komentariše da li će navijači Totenhema možda bojkotovati njegovu kandidaturu, s obzirom da je napustio taj klub 2001. kako bi se pridružio gradskim rivalima, Arsenalu.

- Ukoliko stalno razmišljamo o fudbalu, nigde nećemo stići- rekao je Kempbel za list "San".

Džonson je prošlog meseca izabran u parlament i posle odstupanja sa mesta gradonačelnika 2016, očekuje se da preuzme ministarsku funkciju u kabinetu Dejvida Kamerona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA