Branko Ilić: U Partizanu je pritisak ogroman, panika je posle svakog kiksa!

Slovenački reprezentativac sumirao utiske posle prve sezone u dresu srpskog šampiona

  • 4

Već u prvoj sezoni sa Partizanom Branko Ilić je ispunio najveći san - osvojio je titulu sa klubom za koji navija od malena!

Ilić je prethodnog leta u Humsku stigao sa reputacijom pouzdanog defanzivca, i nju je potvrdio tokom sezone, ali je pokazao i to da mu ni drugi zadaci nisu strani, jer je nekoliko mečeva odigrao na poziciji zadnjeg veznog.

Slovenački reprezentativac je za medije u "deželi" pričao o uspešnoj sezoni sa Partizanom, ali i o drugoj strani medalje ostvarenog rezultata - pritisku velikom kao planina koji su igrači Partizana morali da trpe posle svakog kiksa.

- U svakom klubu postoji pritisak da se pobedi, ali u Partizanu nastane prava panika i kada se izgubi jedan meč, iako smo pre toga zaređali deset pobeda - opisuje situaciju Ilić i tvrdi da se nikada nije susreo sa takvom presijom, a igrao je u mnogo zemalja, od Slovenije, Španije, Rusije, preko Kipra do Izraela.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

- Pritisak kluba, medija i navijača da se pobedi svaki naredni meč je bio takav da će u suprotnom da nam izvrću uši. Čak i ako se borimo, a ne pobedimo, nije dobro, jer su se i tada javljali neki koji nisu zadovoljni zbog poraza ili remija.

Posle svakog kiksa, u Partizanu bi zavladalo vanredno stanje. Sastanci, zasedanja, krizni štab... Kao da je smak sveta ako se izgubi. U Srbiji je, nažalost, tako uglavnom u svim klubovima, ne samo u Partizanu.

- Imali smo dva krizna sastanka posle poraza i remija, jer smo time dozvolili da nam se Crvena zvezda primakne na tabeli. Takve situacije ja kao jedan od iskusnijih igrača lakše sam podnosio nego neki mlađi fudbaleri.

Ilić kaže da je prijatno iznenađen kvalitetom mladih igrača u Srbiji, ali ono što je ometajući faktor za njihov razvoj su uslovi.Situacija je na tom planu, tvrdi Slovenac, daleko najbolja u klubu za koji igra.

- Partizan ima odlične uslove za rad, zaista sjajne, poput najvećih evropskih klubova. Stigao sam u klub u periodu kada se menjala uprava, i mogu da kažem da su mi isplaćene sve plate, a čekam još samo na premije. Što se tiče kvaliteta fudbala u Srbiji, očekivao sam gore, ali sam prijatno iznenađen brojem kvalitetnih mladih igrača. U Sloveniji ih nema toliko, ali su u Sloveniji bolji uslovi, bolji tereni, što u Srbiji nije slučaj, pa zbog toga ni kvalitet fudbala ne može da dođe do punog izražaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    9. jun 2015 | 14:51

    Partizan je Institucija i normalno je da "zaseda krizni stab", kada je za ovdasnje prilike ulozeno mnogo novca i obezbedjeni odlicni uslovi za razvoj mladih igraca i napredak Srpskog fudbala u celini !!! Partizan- PONOS SRBIJE I SRPSKOG NARODA !!!

  • racky

    9. jun 2015 | 16:56

    Normalno da je vanredna situcija kad vidis kako oce da te nameste ofk,subotica,jahodina,vosa,zvezdina deca u cuki.Mobilizacija mora da postoji ne valja kad je opusteno mnogo.

  • popaj

    9. jun 2015 | 20:48

    ,,Racky,,,samo da navedem dve namestene utakmice prtiza-n.pazar 4-3..borac-partizan 3-3,,,a grobarima ce da prisjednu namestene utakmice to im garantuje UEFA koja je vec obavijestena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA