Tripla kruna nikad nije bila bliža Partizanu i Zvezdi!

Utakmicom između šampiona i osvajača Kupa počeće naredna sezona, koja će se igrati po novom sistemu

  • 9

Konačno, i Srbija će, poput mnogih ozbiljnijih liga, dobiti Superkup!

Prema novom predlogu kalendara Zajednice superligaša za narednu takmičarsku godinu, termin odigravanja meča u kome će se sastati šampion i pobednik Kupa, trebalo bi da bude 11. jul, sedam dana pre početka prvenstva, što će uskoro biti utvrđeno na nekoj od narednih sednica Zajednice.

Zvezda i Partizan već u septembru, poznat raspored JSL za narednu sezonu (FOTO)

Za trofej prvog Superkupa naše zemlje igraće finalisti minulog kupa, prvak Partizan i osvajač masovnijeg takmičenja Čukarički. 

O odigravanju ove utakmice dugo se pričalo po fudbalskim kuloarima, međutim do sada nije preduzeta konkretna inicijativa da se ideja realizuje.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

U svim evropskim ligama, kako onim najjačim, ali i onim daleko nižeg ranga, meč Superkupa je nešto što je tradicija koja se neguje decenijama. Mi, naravno, i u ovom segmentu dobrano kaskamo za evropskim standardima.

Sem prestiža, Superkup donosi i priliku našim najjačim klubovima da od naredne sezone, umesto duple, napadnu triplu krunu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA