KLIVLEND VODI: Nezaustavljivi Lebron je noćna mora za Voriorse! (VIDEO)

Preokret u finalnoj seriji NBA plej ofa

  • 6

- Ako hoćete seksi i slatku košarku, onda to ne očekujte od nas.

To su reči Lebrona Džejmsa pred treći duel u finalnoj NBA plej of seriji Klivlenda sa Golden Stejt Voriorsima. Prvi put pred svojim navijačima, Kavsi su igrali odlično i pobedili 96:91 (24:20, 20:17, 28:18, 24:36).

Sada ih dele dve pobede do prvog šampionskog prstena u 45 godina postojanja.

Veoma jaka odbrana urodila je plodom protiv ekipe koja je postizala najviše poena ove sezone i fenomenalni Džejms doveli su do toga da se Vorirosi uhvate za glavu.

Kralj Džejms postigao je 40 poena, uz 12 skokova i osam asistencija. Imao je podršku Australijanca Delavedove, koji je uz svojih 20 poena kupio publiku izuzetnim zalaganjem na parketu. Džej Ar Smit i Tompson su dodali po deset poena.

Na drugoj strani je najbolji bio Stef Kari sa 27 poena, ali je trebalo bolje da ga isprate Andre Igudala (15 poena) i Klej Tompson (14).

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Voriorsi su u prvom poluvremenu postigli 37 poena i imali uspešnost šuta iz igre svega 34 odsto, a kombinovano su Kari i Tompson ubacili devet poena. Preloman momenat bio je u trećoj četvrtini: na poluvremenu su Kavsi imali vođstvo 44:37, a onda su serijom 13:2 najavili pobedu, a gosti su se prilično kasno probudili u poslednjoj deonici.

- Treba da igramo slobodno i da nam bude zabavno, i ujedno da igramo agresivno. Lebron je odigrao neke lude poene... moramo da se nosimo sa jakim intenzitetom njihove igre - rekao je Kari nakon poraza.

Naredni meč igra se u petak, takođe u Klivlendu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA