SUZE SAME TEKU, SRCE ĆE DA MI ISKOČI: Pet najboljih izjava omladinaca nakon pobede nad Mađarskom!

Omladinski fudbaleri Srbije nisu mogli da nađu prave reči da istaknu sreću zbog plasmana u četvrtfinale Mundijalita

  • 6
Foto: FSS Foto: FSS

Reprezentativci Srbije ispod 20 godina odigrali su meč za pamćenje u osmini finala Svetskog prenstva na Novom Zelandu. Gubili su od Mađarske, potom izjednačili u prvom minutu zaustavnog vremena, ostali sa desetoricom na terenu, ali dva minuta pre kraja drugog produžetka nagrađeni autogolom mađarskog štopera.

Posle punih 15 dana provedenih u gradiću Danejdinu, koji se pokazao kao veoma srećna destinacija za "orliće", naš tim će u četvrtak u jutarnjim satima po lokalnom vremenu, otputovati za Okland, gde ih očekuje utakmica četvrtfinala u nedelju od 6.30 po srpskom vremenu protiv selekcije SAD, prenosi Fudbalski savez Srbije.

"Orlići", zbog toga, nisu imali previše vremena da slave pobedu protiv Mađarske, već su odmah posle večere ispratili duel SAD - Kolumbija, spakovali kofere i otišli na zasluženi odmor. Srbija će u Oklandu odsesti u Hotelu "Kraun Plaza" u samom centru grada.

LJUDI, IMAMO 21 LAVA! Veljko Paunović: Znao sam da ga daju za produžetke!

A pre nego što su ušli u autobus nisu mogli da nađu reči da naglase svoju sreću.

IVAN ŠAPONJIĆ (strelac izjednačujućeg gola i "asistent" kod autogola Mađara)

- Imao sam dobar osećaj kad sam ulazio u igru, verovao sam da mogu postići pogodak, koji čekam već neko vreme. Ovo je gol moje i naše velike radosti, sigurno ga nikada neću zaboraviti. Zaslužili smo da se radujemo, bolji smo tim od Mađara, međutim u jednoj utakmici je uvek sve moguće. Oni su igrali najbolje kako umeju, bili su na korak od pobede, ali sreća je bila na našoj strani. Kod pogotka sam video da su trojica njihovih igrača promašili loptu, samo sam je malo trznuo i usmerio prema golu, što je bilo dovoljno da završi u mreži. Ovo je mnogo bitna pobeda, sada imamo ispred sebe veliku šansu.

NE PROPUSTITE: Majstorija Ivana Šaponjića i autogol koji nas je odveo u četvrtfinale Mundijalita! (VIDEO)

NEMANJA MAKISMOVIĆ

- Imam samo jedno srce, ali ono hoće da mi iskoči posle ovakve pobede... Neverovatno zaista, sreća je bila uz nas, ali smo je zaslužili. Sjajan smo tim, jedna fenomenalna grupa, koja nikad ne odustaje. Mađarska nas nije iznenadila, ali je odigrala taktički fenomenalnu utakmicu, vidi se da su nas dobro analizirali i dobro su zatvorili sve prilaze. Mi nismo iskoristili neke odlične šanse, zatim nas je poremetio pogodak, ali nismo gubili veru do poslednjeg trenutka i to nam se vratilo. Pokazali smo karakter pobednika i ušli među osam najboljih reprezentacija na svetu. To je divan osećaj - rekao je Nemanja Maksimović, jedan od petorice momaka koji već u svojoj kolekciji ima zlatnu medalju iz Litvanije od pre dve godine.

Printskrin: Youtube/FIFATV Printskrin: Youtube/FIFATV

MIJAT GAĆINOVIĆ

- Osećao sam se jako loše dan pre utakmice, imao sam stomačnih problema, takođe i na sam dan meča malo sam jeo, prilično sam bio malaksao... Selektor mi je rekao da ću ući ako bude neophodno, a tako se i desilo, stisnuo sam zube, pružio sve od sebe i svi zajedno smo ostvarili jednu neverovatnu pobedu. U produžecima je bilo jako teško, sa igračem manje, puno smo se potrošili ali nismo odustali ni jednog trenutka. Nagrađeni smo velikom pobedom.

NEMANJA ANTONOV

- Šta da vam kažem, suze mi same idu koliko sam srećan. Ušli smo malo uspavano u utakmicu, možda nas je sasekao pritisak i važnost utakmice, a kako je meč odmicao Mađari su se podizali, a mi smo ulazili u nervozu. Umesto da postignemo pogotak, primili smo ga direktno iz tog napada i nakon toga bilo je teško vratiti se, ali mi smo još jednom pokazali da imamo volju kao planina. Postići dva pogotka, jedan u nadoknadi, a drugi u 118.minutu, sa igračem manje, to mogu samo velike ekipe. Mi to definitivno jesmo.

MILAN GAJIĆ

- Jako je teško bilo na terenu, a čini mi se još teže kad sam finiš odgledao sa tribina (zbog isključenja u zaustavnom vremenu). Bog nas je pogledao i nagradio za sav trud do sada, imamo veliki karakter i srce šampiona. Mađarska me nije uopšte iznenadila, ja sam očekivao baš ovakav duel, oni su bili dosta discipliovani, igrali su muški, žestoko, nismo se štedeli ni mi ni oni. Ipak, nisam baš verovao da će biti ovako teško, ali mi smo i ranije znali da se "vratimo" u finišu, to krasi ovu generaciju. Žao mi je što neću moći da pomognem u četvrtfinalu, ali spremiću se dobro za završne borbe.

A photo posted by SM7 (@s_mandic7) on

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA