Mesi zaigrao za Barnli i spasio ga ispadanja iz Premijer lige (FOTO)

Do neverovatne brojke stigli su ''Football manager'' zaluđenici, kada su namestili da Argentinac igra u Premijer ligi

  • 0

Lionel Mesi zaigrao za Barnli i spasio ga ispadanja iz Premijer lige! Vest koja je u potpunosti tačna, ali kada je u pitanju igrica ''Football Manager 2015''. U stvarnom svetu praktično je nemoguće. Ne zato što Argentinac nije kadar da to učini, nego zbog toga što ni u ludilu ne bi igrao za Barnli.

Fanatici ''Football Manager 2015'' odlučili su malo da se poigraju, naprave eksperiment i vide šta bi Mesi uradio u Barnliju. Smanjili su mu platu na 25.000 funti nedeljno i podigli klauzulu toliko da niko ne može da ga kupi. Menadžer je ostao Šon Dajš koji je u maju isticao da jedino Mesi može da spasi njegov tim.

Prva stvar koja im je zapala za oko bila je Mesijeva postavka na terenu. Dajš je igrao formaciju 4-4-2, a Argentinac se našao u napadu sa Danijem Ingsom koji je, doduše, igrao iza njega. Verovatno Ings nikada nije ni mislio da bi mogao da igra iza takvog napadača kao što je Mesi.

Foto: Printskrin/FM 2015 Foto: Printskrin/FM 2015

Rezultat je bio fascinantan. Barnli je završio na devetom mestu, čak devet koraka ispred stvarnog. Pobedili su 14 puta, dvaput više nego bez Mesija, i dali su 60 golova, što je duplo u odnosu na stvarnu sezonu.

Što se tiče individualnog uspeha mesi je sezonu zavrpio sa 19 golova u Premijeršipu, ukupno 31 u svim takmičenjima. Čak 12 puta je proglašavan za igrača utakmice (jedino je Mata bio ispred), a završio je na trećem mestu u borbi za Zlatnu kopačku (Mata i Aguero ispred njega).

Foto: Printskrin/FM 2015 Foto: Printskrin/FM 2015

Na prva tri meča u šampionatu Mesi je postigao sedam golova, uključujući het-trik protiv Evertona na Gudisonu u prvom kolu. Barnli jeste imao problema sa većim klubovima, ali su sve ove konkurente u borbi za opstanak pobeđivali. Rano su ispali u Liga Kupu, ali su stigli do polufinala FA kupa. Izgubili su od Aston Vile na penale.

Kao što ovi ''zaluđenici'' sami kažu, FM 2015 ne može u potpunosti tačno ''prevesti'' činjenično stanje u stvaran život, ali je prosto neverovatno kakav uticaj je Mesi imao na Barnli. Iako nije imao kvalitetan tim pored sebe, Argentinac je uspeo da dođe do neverovatnih cifara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA