VUJOŠEVIĆ OPTUŽIO ĐILASA I ČOVIĆA: Zvezda zna da će igrati Evroligu i zato je mirna!

Trener Partizana optužio pomenuti dvojac da rasturaju ABA ligu

  • 44
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da nije optimista, povodom toga da li će se i naredne sezone igrati ABA lige i dodao da bi njegov tim najviše izgubio zbog toga.

- Dešavaju se stvari lošije nego sto je predviđeno, postoji maljkavost u organizaciji lige i u upravljačkoj strukturi, ali se sve to poslednjih godina ispravlja. Liga je puna kvaliteta, napravljena je dobra stvar, koja je imala prostora za napredak, a ovo što se radi nije dobro. ABA liga nema alternativu, a ovo što se dešava je borba za vlast - rekao je Vujoševića na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

Vujošević: Politika i država su na Zvezdinoj strani, ali ne damo titulu!

On je dodao da Crvena zvezda želi da preuzme vođenje regionalnog takmičenja, makar cena bila neigranje u ABA ligi

- U Srbiji je jedan klub uzeo organizaciju lige, sada želi i na Jadranu, po cenu da se ne igra. Za Partizan bi bila katastrofa da se ABA liga ugasi i nisam optimista da će se problemi rešiti.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

On je optužio Crvenu zvezdu i predsednika KSS Dragana Ðilasa da žele da rasture ABA ligu, kako bi se igralo samo domaće takmičenje.

- Ne treba mnogo pameti da se vidi, šta se krije iza brda, Čović gleda svoj interes, verujem u njegove konekcije i veze da će Zvezda igrati Evroligu i zato je komotan. On gleda interes svog kluba, želi da postavi rukovodeću strukturu u ABA što bi za sve bilo katastrofalno, pogotovo za Partizan. Ðilas želi jaku domaću ligu kako bi pet-šest klubova moglo da se takmiči protiv Zvezde i Partizana, kao i Novi Pazar i Priboj.

Vujošević je istakao da je problem na relaciji Fiba-Evroliga, lični interes i da ne veruje da bi i jedna reprezentacija bila isključena sa Evropskog prvenstva.

On je istakao da ne vidi način da se oformi novi organizacija ABA lige pošto je malo vremeno za to, ko bi vodio ligu i čiji čovek?.

- Moja želja oduvek je bila da igraju klubovi iz bivše Jugoslavije, ovo što se sada dešava je sve, samo ne dobro za košarku - zaključio je Vujošević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    11. jun 2015 | 16:28

    Ko ovom coveku drma kavez!!!Da li moze i jedna jedina izjava bez Zvezde!!!

  • Marko

    11. jun 2015 | 14:56

    Gospodine Vujoševiću izgubila bi najviše reprezentacija, ako bi se igrala ABA liga ovakva kakva je. Gospodine Vujoševiću nisu Čović i Đilas uslovili ABA ligu, nego je to uradila FIBA zbog ne regularnosti, druga stvar je što Lisac i kompanija neće da se odreknu svojih 20% da prebace na klubove. Jedno pitanje za gospodu iz Partizana, Todorić je izjavio skoro da Partizan ima loš tretman u ABA ligi, pa ako imate loš tretman u ABA ligi, kako ste onda mogli da glasate za ABA ligu u ovakvom svojstvu, koliko para ste dobili od Lisca i kompanije da branite ovilu ne priznatu ABA ligu, nijedan klub ABA lige ne brani ABA ligu, ali Partizan brani ovakvu ABA ligu i rukama i nogama, brane je više od Lisca i kompanije,da bi odbranili ne priznatu ABA ligu, onda napadaju KSS, napadaju Zvezdu. Gospodine Vujoševiću problem može da se reši za jedan dan, ali taj problem mogu da reše Lisac i kompanija, prebace svoje akcije na klubove i ABA liga će se igrati, tako da uzmite lepo napadajte svoje prijatelje Lisca i kompaniju, jer oni su tu najveći problem. Jedna stvar mi nije jasna, napada Vujošević Zvezdu i KSS, a prvi Hrvati su izašli iz ABA lige, ABA liga onakva kakva je više ne postoji.

  • batko

    11. jun 2015 | 16:25

    U svojoj patoloskoj opsednosti i mrznjom prema Zvezdi i Covicu trener bez rominga Covicu pripisuje nad prirodne moci i u njemu vidi čoveka koji vlada evropskom kosarkom. Po vujosevicu, najpre je obezbedio da Zvezda igra Evro ligu, bez obzira na epilog ovih sukoba.Potom je ubedio kosarkaski savez Hrvatske da zabrani svojim klubovima ucešce u ABA ligi, to isto uradio je i sa Madjarima... i na kraju sa FIBOM, da bi napravio novu regionalnu ligu pod Zvezdinom kontrolom?!? A istina je samo da je Covic bio vispreniji i informisaniji, i pametno procenio kakav ce biti epilog sukoba FIBA sa privatnim vlasnicima ABA lige, i u skladu stim doneo jedino ispravnu odluku,NEPRIZNAVANJEM ISTE, dok se ne upodobi vlasnicka struktura! A dule neka nastavi da "gusla", nema mu pomoći, kao i vladanu TELEgeltiji sa SOS kanalizacije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA