Spremite se za basket spektakl kakav Kalemegdan ne pamti! (FOTO)

Predstojećeg vikenda najbolji srpski basketaši po peti jubilarni put imaće priliku da budu deo najvećeg svetskog 1na1 turnira pod nazivom Red Bull King of the Rock. U protekle 4 godine zbog velikog interesovanja igrača, ali i publike ovaj turnir je stekao reputaciju najvećeg basket turnira u Srbiji!

  • 0

Predstojećeg vikenda na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu biće održan peti po redu basket turnir 1na1 pod nazivom Red Bull King of the Rock.

256 igrača boriće se u subotu od 10 časova za prolaz među 64 najboljih i učešće na finalnom turniru koji se održava u nedelju od 19 časova. Pobednik turnira pored vredne novčane nagrade osvaja i put na svetsko finale gde će predstavljati Srbiju.

Predstojećeg vikenda najbolji srpski basketaši po peti jubilarni put imaće priliku da budu deo najvećeg svetskog 1na1 turnira pod nazivom Red Bull King of the Rock. U protekle 4 godine zbog velikog interesovanja igrača, ali i publike ovaj turnir je stekao reputaciju najvećeg basket turnira u Srbiji.

Foto: Promo Foto: Promo

Prvog dana, u subotu od 10 časova, biće održana četiri kvalifikaciona turnira na kojima će učestvovati 256 igrača, a za titulu kralja će se boriti najboljih 64 igrača dan kasnije sa početkom od 19 časova.

Krunu će u finalu braniti Nebojša Bošković koji je osvojio turnir 2012 i 2014 godine. Nakon svetskih finala održanih u zatvorima Alkatraz, SAD i Samasana, Tajvan, u 2015 godini Istanbul će ugostiti najbolje svetske basketaše.

Foto: Promo Foto: Promo

Format takmičenja dobro je poznat učesnicima i publici. Igrači će se pridržavati košarkaških pravila igre „jedan na jedan“. Računaju se samo dva i tri poena u petominutnoj igri, dok pet faulova znači automatsku diskvalifikaciju. Pobeda na ovakvom turniru zaista predstavlja podvig jer, da bi se popeo na tron, pobednik mora da odigra 10 utakmica bez poraza u samo dva dana. Takmičenje je otvoreno i za amatere i za profesionalce.

Foto: Promo Foto: Promo

Pobednik turnira će pored predstavljanja Srbije na svetskom finalu osvojiti i vrednu novčanu nagradu u iznosu od 1000EUR. Najavljeno lepo vreme obezbediće maksimalne uslove za vrhunski basket, a ulaz na turnir je slobodan.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA