Poslali su mu snimak sa derbija zbog Savićevića! A on je kupio igrača Partizana! (VIDEO)

Ovo je priča o najgorem pojačanju u istoriji španske lige

  • 14

Sećate li se Predraga Spasića?  

Španski dnevnik Marka pokrenuo je serijal "najgora pojačanja u istoriji lige". I Spasić je na toj listi. Na njenom vrhu!

- Ne postoji bolji način da se počne ovaj serijal nego sa najgorim igračem koji je igrao u ligi - piše u uvodu teksta posvećenog srpskom fudbaleru.

Kako je nekadašnji defanzivac Partizana i reprezentacije Jugoslavije završio u slavnom klubu nikome nikad nije bilo jasno. Ok, imao je Spasić svojih kvaliteta, ali prelazak u Real - pa to je bila potpuna neverica!

Ovo je kratka priča o Spasićevom kratkotrajnom uzletu i još bržem nestanku sa velike scene.

Prema jednoj verziji, pouzdanoj, kako tvrde Španci, tadašnji direktor Reala Ramon Mendoza je 1990. godine dobio snimak derbija Partizana i Zvezde zbog Dejana Savićevića, tada nadolazeće zvezde evropskog fudbala - a njemu je za oko zapao Spasić!

- Mendozi se dopao Spasić i kako je odigrao protiv Zvezde, međutim odustao je od namere da uđe u ozbiljnu priču za potpis, jer mu je delovao kao tridesetogodišnjak, s obzirom na to da je bio ćelav, čudne građe, pa je odustao od toga da ga tada dovede - podsećaju Španci.

Iste godine održano je Svetsko prvenstvo u Italiji. Spasić je bio deo Osimovog tima koji je u osmini finala odigrao nezaboravni duel sa Španijom. I ponovo na istom mestu Mendoza i Spasić. Funckioner Reala je konačno prelomio - dovodi Srbina u klub! Ali tek pošto je proverio da zaista ima 25 godina!

Sve kockice za transfer iz snova poklopile su se tada za Spasića: Real je odustao od prvog pika, Argentinca Ruđerija zbog čestih povreda, a u izboru između Desa Vokera, Đike Popeskua i Spasića, Kraljevski klub izabrao je srpskog štopera. Transfer je iznosio 200 miliona pezeta.

Ispostavilo se brzo da je to bila veoma loše procena Mendoze.

Spasić u Španiji nije uspeo da opravda nadimak Agent, koji je nosio jer je "hapsio" protivničke igrače. To je sa određenim uspehom radio u Jugoslaviji, ali u jačoj konkurenciji to je bila sasvim druga priča.

Spasić je odigrao ukupno 22 utakmice za Real. Otišao je posle samo godinu dana. Njegov boravak u madridskom velikanu najviše će ostati upamćen po komičnom autogolu u derbiju sa Barselonom. Bio je to i trenutak kada je sam sebi potpisao ispisnicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxim Veliki

    11. jun 2015 | 18:59

    Recimo da je prvo igrao npr. za Seltu pa onda da je otišao u Real nešto bi sigurno i pokazao jer slažem se da nije bio loš igrač,ali iz naše lige čovjek je bačen u vatru u tako velikom klubu gdje se nije ni snašao niti imao vremena da se snađe...Šteta za njega,ali sigurno bi odlično igrao za neki tim iz sredine tabele Španije

  • Marko

    11. jun 2015 | 19:24

    Veliki klubovi jedu osrednje igrače. Nije Spasić bio toliko loš ali ni u ludilu nije bio igrač spreman da se nosi sa pritiskom igranja u Realu kao uostalom i Perica Ognjenović.

  • Peca

    11. jun 2015 | 18:42

    Spasic,koji smeh od fudbalera.secam se partizan je igrao protiv rome i spasic je dobio zadatak da cuva felera.on je to bukvalno shvatio tako da se nije odvajao od njega ni kad ovaj izadje u aut.ceo stadion se smeje,rudi feler se krsti i levom i desnom,a ovaj gresnik ne kapira nista,ne odvaja se od felera i tacka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA