Zvezda počela pripreme! Božović: Ne smemo da pogrešimo sa pojačanjima (FOTO)

Crveno - beli počeli pripreme za novu sezonu

  • 1

Crvena zvezda je počela pripreme za sezonu 2015/16! Sa novim kapetanom za kormilom (Miodrag Božović), crveno-bela barka je je upalila motore s namerom da fudbalere najtrofejnijeg srpskog kluba vrati na šampionsko postolje, ali i što duže plovi u kupu i Evropi.

U njoj, posle šest godina, neće biti Darka Lazovića koji je pojačao Đenovu, a na prvom okupljanju nedostaje i nekolicina reprezentativaca  Kao i pojačanja s obzirom na to da se samo mlađani Vladimir Jovović javio Božoviću.

- Nije lako naći igrače koji odgovaraju Zvezdi, a ne smemo da pogrešimo. Prvo da vidimo čime raspolažemo - rekao je Božović novinarima, a potom se dotakao i nešto ranijeg početka priprema nego inače:

- Svi smo u istoj situaciji i nemamo šta da se žalimo. Onog momenta kada se čovek prihvati posla onda nema alibija. Gledao sam dosta utakmica. Ova ekipa ima kvalitet. Sa dva - tri pojačanja mozemo da se borimo za najveći plasman.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Crnogorski stručnjak očekuje da će do 18. jula imati izdefinisan igrački kadar, kada počinje prvenstvo, a njegove reči nešto kasnije potvrdio je i generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

- Insistirao je Božović da ne dovodimo po svaku cenu igrače dok se ne upozna ekipu. Osim Lazovića svi ostaju. Do 22. juna je rok za licenciranje igrača koji će igrati u prvom kolu kvalifikacija, 11. jul je rok za drugi krug. Verujem da ekipa koju imamo može da premosti te dve prepreke pošto ćemo biti povlašćeni - jasan je bio Terzić.

Grofa Božovića su na Marakani dočekali:

1. Kahriman Damir

2. Luković Aleksandar

3. Lazić Darko

4. Stojanović Saša

5. Jović Luka

6. Pavićević Savo

7. Mbođ Mamadu

8. Cvetković Miloš

9. Ristić Mihailo

10. Anđelković Dušan

11. Gavrić Nenad

12. Orlandić Petar

13. Onjilo Viktor

14. Jovović Vladimir

15. Parker Džošua

16. Danijel Avramovski

Plus igrači iz omladinske škole...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

1. Vicić Jovan

2. Mijailović Marko

3. Stojanović Miloš - štoper

4. Živković Dušan - levi vezni

5. Jovanović Nikola - zadnji vezni

6. Tufegdžić Lazar - vezni

7. Cvetković Nenad - štoper

...i oni koji su vraćeni sa pozajmica

1. Marinković Marko - štoper

2. Ahćin Nemanja - zadnji vezni

3. Stojković Nikola - vezni

4. Iličić Zlatko - desni spoljni

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Naravno, na Novom Zelandu se nalaze Rajković, Manojlović, Jovanović i Grujić koji će, po povratku sa SP, dobiti nekoliko dana odmora od strane trenera Božovića.

Na okupljanju nije bio ni Vukan Savićević koji 15. juna igra za reprezentaciju Crne Gore, dok se Avramovski pojavio na vreme s obzirom na to da neće igrati danas za Makedonce. Igrači koji idu na EP U21, od 17. do 30. juna su Marko Petković i Aleksandar Kovačević.

Posle nekoliko dana rada u Beogradu crveno-beli će se preseliti u Sloveniju, u Terme Čatež, i tamo odigrati tri prijateljske utakmice. Prvi meč zakazan je za 17. jun  protiv Slovenj Gradeca u Brežicama, tri dana kasnije na redu je Krka u Novom Mestu, dok će 25. juna proveriti raspoložive snage u duelu sa klubom Karpati.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobolino

    12. jun 2015 | 13:20

    ...jedina ljubavi, zivota mog nek te prati sreca, nek nas cuva BOG !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA