Fudbaleri Čuke primili poklone i krenuli na put dug 715 kilometara (FOTO)

Osvajač Kupa Srbije krenuo u Austriju na pripreme

  • 1

Samo dan pošto je upriličen prijem u njihovu čast, fudbaleri Čukaričkog otputovali su na pripreme u Austriju, na put dug 715 kilometara ka Dili hotelu u gradu Vindisgarsten.

Predstavnicima FK Čukarički, igračima i stručnom štabu, u petak upriličen je prijem u svečanoj sali Opštine Čukarica i tom prilikom predsednik i zamenik predsednika Srdjan Kolarić i Uroš Janković uručili su im zahvalnice i plakete za izuzetan sportski rezultat i uspeh. Čukarički je ove godine osvojio trofej Kupa Srbije, prvi put u svojoj dugoj istoriji, a domaće prvenstvo završio je na trećem mestu, iza večitih.

- Ambicije i ozbiljnost koju je klub pokazao uveravaju nas da sledeće godine možemo očekivati još jedan stepenik više kad je reč o rezultatima našeg Fudbalskog kluba Čukarički. To znači još veću radost za sve ljubitelje dobrog fudbala, ali pre svega naših Čukaričana - rekao je Janković.

Foto: fkcukaricki.rs Foto: fkcukaricki.rs

U subotu, rano ujutru, igrači Brđana okupili su se ispred stadiona i oko 8.00 časova krenuli put Austrije. Ukoliko ne bude neočekivanih zadržavanja na cilj se stiže za oko deset sati. Među igračima i članovima stručnog štaba vladalo je dobro raspoloženje.

- Imam utisak da su ove pripreme počele posle nikad kraćeg odmora, kao da se maltene sezona nije ni završila, ali to apsolutno ne umanjuje našu želju i ambiciju da u narednim danima žestoko zapnemo i spremimo se što bolje za početak nove sezone. Imaćemo vrhunske uslove za pripreme, koliko sam video kvalitetne protivnike i rekao bih da je pred nama potpuno odgovarajući tempo za ono što nas čeka u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Znamo šta se traži u klubu i spremno idemo ka ostvarnju zacrtanih ciljeva. Uostalom na to nas obavezuje i sezona koja je za nama, osvojeni Kup i treće mesto u šampionatu - naveo je zadnji vezni Čukin igrač Dragoljub Srnić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uz članove strucnog štaba u autobusu je 23 igrača, dok će se kapiten Igor Matić u nedelju pridružiti ekipi u Austriji. Evo i kompletnog spiska, golmani: Petrić, Čubraković, Radović, odbrana: Janković N, Brežančić, Lukaš, Ostojić, Simić, Bašanović, Boljević, Zvrko, srednji red: Srnić D, Janković B, Radovanović, Regan, Bojić, Matić, Pavlović, Gemović, Jovanović, Šarčević, napad: Mirosavljević, Ratković. Sa ekipom je i Cvetković koji je u procesu rehabilitacije.

Za sada su kontrolne utakmice 16. juna protiv Slovana, 19. juna protiv Laska, 24. juna protiv Linca i 28. juna protiv Grodiga. Zbog otkazivanja utakmice protiv Ziline, planirane 22. juna, taj termin će se verovatno iskoristiti za meč protiv rumunske Univerzatitee što će biti potvrdjeno narednih dana.

(Telegraf,.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA