Srbiji neće biti lako na Evrobasketu: King Kong iz NBA igra za Španiju! (VIDEO)

Centar Oklahome Serž Ibaka istakao je da se oporavlja od povrede i da će biti spreman za početak prvenstva Evrope

  • 2

Posle Nikole Mirotića, košarkaša Čikago Bulsa, još jedan igrač iz NBA lige potvrdio je da će igrati za Španiju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Reč je o Seržu Ibaki, centru Oklahoma Siti Tandera, koji važi za jednog od najboljih defanzivaca NBA lige.

On je u martu doživeo povredu kolena, posle čega je bio podvrgnut operaciji u aprilu, ali ističe da će biti spreman do početka prvenstva i susreta sa Srbijom 5. septembra u Berlinu.

- Volim da igram za Španiju. Svakim danom sam sve bolje, još uvek se oporavljam i očekujem da se uskoro potpuno vratim u pun trenažni proces - istakao je Ibaka i potvrdio da će to sigurno biti do duela protiv naše reprezentacije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Nisam pričao sa trenerom Skariolom, ali jesam sa predstavnicima Saveza. I ako ne budem odabran neće biti problema, tu je Mirotić, koji je izuzetno talentovan i koji je pokazao da kao i ja, može mnogo da doprinese u NBA ligi - rekao je Ibaka i poručio da se nije čuo sa braćom Gasol u vezi njihove odluke da igraju na prvenstvu, ali da bi voleo da igra sa njima.

Mark Gasol je najavio da će propustiti ovo prvenstvo, a stariji Gasol bi svoju odluku trebalo uskoro da obelodani, a španski mediji veruju da će ona biti pozitivna.

Ibaka važi za najboljeg blokera NBA lige i u Americi ga zovu King Kong. U priloženom video snimku možete videti neke od njegovih najboljih poteza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosarkaska velesila

    13. jun 2015 | 19:00

    I oni su kao neka kosarkaska sila,crnac,Mirotic...

  • Mls

    13. jun 2015 | 17:57

    Igraće jedan od njih dvojice jer je dozvoljen jedan naturalizovan igrač po fiba pravilima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA