Bravo, devojke: Srpkinje deklasirale Hrvatice!

Ženska košarkaška reprezentacija zabeležila drugu pobedu na Evropskom prvenstvu

  • 7

I Hrvatska je precrtana, neka se spreme Britanke!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije upisala je drugu pobedu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj i Rumuniji. Posle Letonije, učenice Marine Maljković savladale su selekciju Hrvatske, sigurno, autoritativno i rezultatski vrlo ubedljivo - 89:72 (19:20, 25:20, 26:17, 19:15). 

U narednom kolu Srpkinje čeka najlakši izazov, jer se sastaju sa autsajderom Britanijom, a onda i najteži -  duel sa, uz nas, za sada jedinom neporaženu ekipom u grupi, Rusijom.

SJAJAN START NAŠIH KOŠARKAŠICA: Pale Letonke, neka se spreme Hrvatice!

Jelena Milovanović sa 18 poena predvodila je naše devojke do trijumfa, 10 je postigla Jovanović, a i sve ostale igračice su se upisale u strelce.

Najefikasnija u poraženoj ekipi bila je Borović sa 17 poena.

Naše košarkašice su pitanje pobednika rešile u trećoj deonici tokom koje su obezbedile dvocifrenu prednost i usmerile meč u jednom pravcu. Bio je to period potpune dominacije srpskih devojaka u igri mačke i miša, pa su u jednom trenutku, na četiri minuta pre kraja, stigle do maksimalna 23 poena vođstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA