SRBIJA JE U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA! Orlići izbacili Amerikance posle penal drame! (FOTO) (VIDEO)

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je SAD posle penal serije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina

Omladinska reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, posle pobede nad SAD u penal seriji sa 6:5 i igraće protiv Malija u borbi za finale.

Posle 120 minuta nije bilo golova u četvrtfinalu Svetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina, pa je pobednik odlučen u pravoj penal drami, u kojoj su Srbi imali više nerava i došli su do velike pobede golom Nemanje Maksimovića u devetoj seriji.

Rajković je odbranio prvi udarac Pejna sa bele tačke, a Zdjelar je bio precizan u prvoj pa je Srbija povela. Ipak, u drugoj seriji je Staniša Mandić prebacio gol sa bele tačke, pa su Aemerikanci izjednačili.

Posle pet serija rezultat je bio izjednačen. U šestoj je Sonjora promašio penal, pogodio je prečku, a šesti je za Srbiju šutirao Rajković. Ipak, golman naše reprezentacije je loše šutirao i nije uspeo da obezbedi Srbiji plasman u polufinale u tom trenutku.

RAJKOVIĆ SE POIGRAVAO PROTIV AMERIKE: Pogledajte kako je promašio penal, pa ga odbranio! (FOTO) (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U osmoj seriji je Karter-Vikers promašio penal za Amerikance, ali ga je promašio i Veljković. Ipak, u seriji kasnije je Rajković ponovo odbranio penal, a Nemanja Maksimović bio precizan za veliku radost Srbije.

Orlići su mogli da dođu i do pobede u toku regularnog dela utakmice. U poslednjih 10 minuta drugog poluvremena naši mladi reprezentativci su vršili veliki pritisak pred golom Amerikanaca, ali su propustili svoje šanse, pa je meč otišao u produžetke. Upravo u produžecima mogli smo da vidimo najbolju priliku na utakmici. Ivan Šaponjić, koji je na prethodnoj utakmici bio junak Srbije, propustio je neverovatnu šansu u 96. minutu. Imao je prazan gol pred sobom, ali je loše zahvatio loptu na drugoj stativi posle odličnog proigravanja Staniše Mandića.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, taj promašaj nije bio kažnjen i Srbija se posle penal serije našla među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta za igrače do 20 godina, a u borbi za finale igraće protiv reprezentacije Malija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

SRBIJA:

Rajković, Antonov, Zdjelar, Veljković, Babić, Maksimović, Stefanović, Maksimović, Gaćinović, Živković, Sergej Milinković Savić, Mandić

SAD:

Stefen, Rekejo, Karter-Vikers, Miazga, Ariola, Hindman, Tompson, Delgado, Pejn, Zelalem, Rubin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djomla SWE

    14. jun 2015 | 09:52

    Ovi nasi klinci bi i dance pobedili... svaka cast momci idemo dalje...

  • Rade

    14. jun 2015 | 09:51

    Komplet ekipu,ali bukvalno,premestitu u A selekciju sa trenerom zajedno.A one naduvankote punih para oterati na splavove i i njihove klubove,pa neka tamo glume zvezde.Bravo deco,tako se igra,na žalost,pare su proklete i uvek su bile,zato je i tako u sportu.

  • Jakov

    14. jun 2015 | 09:46

    Kolarov, gledas?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA