Ovo sigurno niste znali: Rajković pre 8 godina dobio 100 evra na lutriji i odmah kupio rukavice! (VIDEO)

Nagrada igra novinskog lista možda je i presudno uticala na to da Predrag Rajković postane golman

  • 14

Predrag Rajković je bio jedan od junaka plasmana Orlića u polufinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Pošto nije bilo golova posle 120. minuta igre u četvrtfinalu protiv Sjedinjenih Američkih Država, golman Crvene zvezde je u penal seriji bio u centru pažnje. On je odbranio dva penala, ali je mogao da bude i tragičar, pošto je želeo da šutira penal u šestoj seriji i promašio ga.

Ipak, nedugo zatim je odbranio novi udarac Amerikanaca sa bele tačke, i omogućio je Nemanji Maksimoviću da golom sa bele tačke donese našim mladim reprezentativcima veliki uspeh.

RAJKOVIĆ SE POIGRAVAO PROTIV AMERIKE: Pogledajte kako je promašio penal, pa ga odbranio! (FOTO) (VIDEO)

Rajković i Maksimović o penalima: Navijači, nismo hteli toliko da vas nerviramo! (VIDEO)

A kako je Rajković počeo golmansku karijeru i došao do toga da bije bitku za svetski tron?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Naime, on je kao jedanaestogodišnjak u nagradnoj igri lista Alo dobio 100 evra u dinarskoj protivvrednosti i od tih para kupio sebi golmanske rukavice.

Zapravo, srećni dobitnik je bila njegova majka Ljubinka, a nagrada je pripala Rajku, koji je bio presrećan što je mogao sebi da priušti najvažniji golmanski rekvizit.

Novinar ovog lista kontaktirao je oca Predraga Rajkovića da prokomentariše dešavanja sa utakmice protiv Amerikanaca i odluku Rajkovića da šutira penal.

- Odmalena je voleo da preuzima odgovornost, da odlučuje. Bez obzira na to što je gradio golmansku karijeru, voleo je da zatrese protivničku mrežu. Hrabar je po prirodi.

- Promašio je taj penal, ali je na kraju sve vratio samouverenim kretanjem na golu, uspeo je da zbuni Amerikance. Priznajem, nije mi bilo lako, ali sam negde osećao da će se ta njegova hrabrost na kraju isplatiti - rekao je Saša Rajković.

U priloženom video snimku možete da vidite odbrane Rajkovića, kao i njegov promašeni penal.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    15. jun 2015 | 13:40

    Svi vi koji napadate ovog mladica evidentno to radite jer ste jako "mali" ljudi, vode vas klubaski interesi, a o fudbalu vrlo malo znate. Svi vidjeni strucnjaci vide u njemu neverovatan potencijal bas zato sto je preuzeo odgovornost, pa pobogu mnogi veliki golmani su pocinjali upravo ovako kao i on. Ne mogu da shvatim da niko od vas nije primetio da je taj decko u 91.min. odbranio neodbranjivo, da to nije uradio ne bi ni doslo do penala, a u penal seriji dva puta hvatao zivu loptu eeeejjjjj, mozgovi!!!!!!!

  • Milos

    15. jun 2015 | 13:43

    On je poceo da trenira sa 6 godina, tako da je mozda tad dobio druge rukavice. Otac mu je takodje bio golman i taj dobitak sigurno nije doprineo da on nakon toga postane golman.

  • grobar do koske

    15. jun 2015 | 12:33

    .. .!. XXAAXXAA .!. .. I nije nesto daleko odmakao u proteklih 8 godina, tek sada ce imati potrebu za lutrijom, posto je golman devastiranog kluba, bas nema srece.. .!. XXAAXXAA .!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA