Preminuo legendarni brazilski fudbaler: Nejmar se u suzama oprostio od njega porukom na Tviteru! (FOTO)

Član čuvene brazilske reprezentacije Zito, koji je 1958. i 1962. godine osvojio Svetsko prvenstvo premionuo je u 82. godini života

  • 1
Foto: Wikipedia/Fabio Rodrigues Pozzebom/ABr Foto: Wikipedia/Fabio Rodrigues Pozzebom/ABr

Bivši brazilski fudbaler Zito, koji je bio  član reprezentacije koja je osvojila prvenstvo sveta 1958. i 1962. godine, preminuo je u 82. godini. saopštio je njegov nekadašnji klub Santos.

Zito je umro u svom domu u predgrađu Sao Paula u nedelju, kaže se u saopštenju kluba, bez navođenja uzroka njegove smrti.

Bivši vezni fudbaler "karioka" bio je član reprezentacije koja je osvojila titule svetskog prvaka u Švedskoj 1958. i u Čileu 1962. godine, kada je zvezda tima bio legendarni Pele.

Zito je dao gol u pobedi protiv Čehoslovačke od 3:1 u finalu SP u Čileu. On je proveo 15 godina igrajući za Santos, sa kojim je osvojio Kopa Libertadores 1962. i 1963. godine.

On je bio jedan od zaslužnih za stvaranje zvezda kao što su Robinjo i Nejmar.

- Nemam reči da opišem kakav je to bio čovek, duboko cenim sve ono što si za mene uradio... hvala ti, Zito - napisao je Nejmar na Tviteru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA