SRPKINJE RAZBIJENE: Rusija nanela žestok poraz srpskim košarkašicama!

Mnogo će morati Maljkovićeva da radi sa svojim pulenkama kako bi spremne dočekale drugi deo prvenstva posle ovako ubedljivog poraza, a naročito na samopouzdanju

  • 4

Težak udarac su pretrpele srpske košarkašice na Evropskom prvenstvu u poslednjem meču prve grupne faze takmičenja. Srpkinje su potpuno razbijene od reprezentacije Rusije 77:53 i zabeležile prvi poraz na šampionatu.

Mnogo će morati Maljkovićeva da radi sa svojim pulenkama kako bi spremne dočekale drugi deo prvenstva posle ovako ubedljivog poraza, a naročito na samopouzdanju. Ništa nije išlo od ruke srpskim reprezentativkama, šut iz igre je uopšte bio katastrofalan, a da ne govorimo od tome da smo trojke šutirali 3/29.

U svemu su naše protivnice bile bolje od nas, i u procentu šuta, u skokovima, i u asistencijama, a zonskom odbranom potpuno su razoružale igračice Srbije i prizemljile ih na vreme pred nastavak takmičenja. Njihova centarska linija Osipova - Vadejeva je dominirala pod oba koša, dok je Beljakova rešetala iz svih pozicija, a na našoj strani je samo Ana Dabović bila dvocifrena.

Foto: Fiba.com Foto: Fiba.com

Od samog starta bilo je jasno da naše igračice imaju problema u napadu. Brzopleto su pokušavale da dođu do rešenja i to je dovelo do grešaka i promašaja. Tek smo u petom minutu stigli do prvih poena i tek tada zaigrali mnogo bolje, neročito ulaskom Sonje Petrović koja nam je donela sigurnost u šutu i opciju više u napadu, pa smo do kraja prve četvrtine uspeli da se vratimo u meč.

Međutim, onda je usledila katastrofalna druga četvrtine tokom koje naše devojke nisu mogle ništa da pogode. Nije išao šut sa distance, tražila su se nerezonska rešenja i lako se gubila lopta u napadu, što su Ruskinje itekako znale da kazne lakim poenima iz brze trazicije i kontri.

Foto: Fiba.com Foto: Fiba.com

Tada je proradila i njihova centarska linije, a naročito Osipova za koju naše devojke nisu imale rešenja u odbrani, dok se na drugoj strani strah uvukao u srpske košarkašice koje više nisu imale hrabrosti da šutnu ni iz otvorenih pozicija. Zato nije ni čudo što smo u drugom periodu postigli samo 7 poena, a primili čak 23.

Ista priča iz druge četvrtine bila je i u nastavku meča. Šut iz igre je bio očajan, promašaji i za tri i za dva poena su se ređali, nedostajale su asistencije, a o skokovima da ne govorimo. Centri ruske reprezentacije su se potpuno razigrali, pa se Osipovoj pridružila i 16-godišnja Vadejeva koja je činila šta je htela u našem reketu, a raspucala se iz daljine i Beljakova.

Foto: fiba.com Foto: fiba.com

Uzalud je Marina Maljković pokušavala tajmautima da trgne svoje igračice, ništa nije funkcionisalo u napadu, čak su se i ziceri promašivali, a visinska prednost pod košem Ruskinja nije omogućavala Milovanovićevoj i Pejdž da dođu do poena iz reketa. Prednost Rusije je samo rasla iz minuta u minut i katastrofalan poraz je bio sve izvesniji i ubedljiviji.

Ovim porazom naše devojke su zauzele drugo mesto u svojoj grupi i sa dva boda odlaze u drugu fazu, gde će u novoformiranoj grupi igrati protiv Španije, Litvanije i Slovačke, a četiri najbolje plasirane selekcije iz te grupe naći će se u četvrtfinalu.

Foto: fiba.com Foto: fiba.com

SRBIJA - RUSIJA 53:77

SRBIJA: Radočaj 2, Petrović 6, Čađo, Krnjić, Jovanović 5, Milovanović 6, Butulija, Ajduković 4, Topuzović 3, M. Dabović 3, A. Dabović 15, Pejdž 9.

RUSIJA: Namok, Beljakova 19, Logunova, Kuzina 4, Kirilova 13, Beglova, Prins 14, Vieru 9, Osipova 10, Šapova, Tihonenko, Vadejeva 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA