DERBI PUN TENZIJE PRIPAO ZVEZDI! Partizan je bio blizu, ali je Kalinić bio heroj! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli bili u igri, ali je momenat nepažnje pri izvođenju slobodnih bacanja na 10 sekundi do kraja koštao pobede * Milosavljević udaljen iz igre, Jović pogođen u glavu

KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic54 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic55

Daleko bolji derbi nego u odnosu na prvi meč odigran je u dvorani "Pionir", a pobedila je Crvena zvezda 72:69 (17:19, 19:21, 15:18, 18:14).

Crveno-beli sada vode u seriji nad Partizanom 2:0, i fali im još jedna pobeda za osvajanje pehara.

Borbenije su bile obe ekipe, a crno-beli imali su odgovor za neubedljivu partiju od petka - odlični su bili Pavlović, Milosavljević (do treće četvrtine) i Marinković. Na drugoj strani su izuzetne partije pružili Vilijams, i ponovo Cirbes, kao i Dženkins i Kalinić.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dženkins sa 18 poena, 15 je dao Vilijams, a 13 Nikola Kalinić.

Pogledajte Kalinićev koš za pobedu i Vujoševićevu reakciju! (VIDEO)

Kod Partizana najbolji je bio Mačvan sa 14 poena i devet skokova, a Aleksandar Pavlović dodao je 11.

Vujošević izbacio besnog Gagija Milosavljevića?

SRAMOTA U PIONIRU: Jović pogođen u glavu! (VIDEO)

KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic51 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic49 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic44

Varnica je bilo na startu, posle duela Pavlovića i Blažiča u komešanje se umešao čak i Vujošević, ali na tome se srećom završilo. Ono što je bilo više za brigu jeste incident iz druge četvrtine, kada je sa tribine poleteo deo polomljene stolice ka klupi gostiju, a u glavu je pogođen Stefan Jović.

Bogdanović o ovacijama Grobara: Naježio sam se!

Celo prvo poluvreme bilo je istog intenziteta, ekipe su se smenjivale u vođstvu i nisu dozvoljavali jedni drugima da se odlepe. Crveno-beli su se boje snalazili, i to najbolje u finišu druge četvrtine, kada su se odlepili na +7.

ZAR TREBA OVOME DA SE SMEJEMO? Miša Tumbas imao goli šou u Pioniru (VIDEO)

Zvezda je mogla da se odlepi na više od +6 (49:43) nakon nesportske lične nad Kalinićem, a potom i tehničke Duška Vujoševića. Ipak, nakon poena Lazića sa distance i odlične kontre u kombinaciji Vilijams - Kalinić, crveno-beli su stigli do +10 i prinudili klupu domaćih da traži tajm-aut.

KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic37 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic41 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic36 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic33

Grobari u transu kada su u Pionir ušli Bogdanović i Veseli! (FOTO) (VIDEO)

KAKVA PODRŠKA: Aleksandar Mitrović bodri crno-bele na derbiju! (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Puna tri minuta u poslednjoj četvrtini, igrači Zvezde nisu postligi koš, a Partizan je preko Pavlovića i rezervista Daloa, Milutinovića i Marinkovića uspeo da istopi plus gostiju, a pomogla je nesportska lična greška Kalinića.

Svojim poenima odgovara Dženkins, nakon čega trojku pogađa Tepić. Opet je Zvezdin Amerikanac pogađao kad je trebalo, vezao je svojuh pet poena, a onda je Mačvan 16 sekundi pre kraja pogodio trojku za delirijum u "Pioniru" - 69:69.

Nakon toga je Mačvan napravio ličnu grešku, a ostala je nedoumica oko rasprave Vujoševića sa sudijama kada je tražio tajm-aut. Mitrović je pogodio prvo bacanje, drugo promašio, a onda je Kalinić bio najbolji u skoku i doneo crveno-belima +3 i pobedu.

Radonjić: Joviću se vrtelo u glavi, ali zaboravićemo incident

Naredni meč igra se 18. juna, a domaćin je Crvena zvezda.

PARTIZAN: Pavlović 11, Tepić 6, Marinković 10, Dalo 2, Milutinov 9, Milosavljević 10, Mačvan 14, Đumić, Andrić, Milutinović 5, Glišić, Bezbradica 2.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 15, Rebić, Dangubić 5, Mitrović 6, Lazić 4, Blažič 4, Kalinić 12, Marjanović, Tejić, Dženkins 18, Jović, Cirbes 8.

KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic53 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic52 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic45 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic44 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic43 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic42 KK Partizan - KK Crvena zvezda  Foto Marko Todorovic40

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    15. jun 2015 | 23:20

    Комшије имају оправдање. Били заузети штампањем и пеглањем некаквих мајица,па су били испеглани као крпе. Нек живи Звезда,нек се рађа дан...

  • Ноле

    15. jun 2015 | 20:49

    Суспензија вам не гине због расног вређања Чарлса Џенкинса !

  • acko

    15. jun 2015 | 22:49

    Zna se da je zvezdina titula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA