Pre 7 godina je najavljena pobeda Karija nad Lebronom! (VIDEO)

Lebron Džejms je 2008. godine čuo za 20-godišnjaka koji igra briljantno za potpuno nepoznati koledž i morao je da dođe da ga pogleda, a onda je doživeo neverovatno otkriće

  • 0

NBA finale je iza nas. Golden Stejt je došao do prve titule šampiona posle 40 godina, pošto je u finalnoj seriji bio bolji od Klivlenda 4:2 u trijumfima. Ipak, sve ove mečeve su obeležili dueli dvojice najboljih košarkaša današnjice - Stefona Karija i Lebrona Džejmsa.

Bio je to žestok košgeterski okršaj MVP-ija regularnog dela lige i čoveka koji već više od decenije hara dvoranama širom NBA lige, a na kraju je uspešniji bio ovaj mlađi. Ipak, ono što je ovih dana privlačilo pažnju američkih medija jeste jedan video klip iz 2008. godine, a na kome se vidi kako "Kralj Džejms" zdušno iz publike bodri 20-godišnjeg Karija na njegovoj koledž utakmici.

Kao što rekosmo, bilo je to pre sedam godina, Lebron je već bio ogromna NBA zvezda kada je čuo za neverovatno talentovanog klinca, sa sjajnim košarkaškim pedigreom i sa neverovatnim životnim odlukama kao što je bila da, iako je bio među najtalentovanijim klincima u zemlji, ne bude izabran od strane nijednog velikog koledža, pa je otišao na malo poznati Dejvidson.

Brilijrao je u belom dresu danas jedan od najboljih svih vremena i to je došlo do Lebrona Džejmsa koji je iskoristio tada gostovanje svog Klivlenda u Šarlotu da ode i pogleda utakmicu između Dejvidsona i NC Stejta. Kari je oduševljavao svojim potezima na parketu, a na svaki njegov koša Džejms je skakao sa stolice i aplaudirao. Na kraju, Kari je d0neo pobedu svom timu, trojkom 90 sekundi pre kraja utakmice, a mečje završio sa 44 poena.

Podsetimo da je kasnije te iste godine, košarkaška publika u našoj zemlji imala prilike takođe da gleda današnjeg NBA MVP-ija, i to u Novom Sadu na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, kada je SAD poražena od Srbije u finalu. Naš tim su tada predvodili Mačvan, Kešelj i ostali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA