Kako protiv Brazilaca? Mašina za golove i granitna odbrana čeka Srbiju u finalu! (VIDEO)

Rival Srbije u finalu Svetskog prvenstva bez primljenog gola u prethodne četiri utakmice dočekuje sudar sa učenicima Veljka Paunovića

  • 14

Evropski Brazilci na one prave, južnoameričke!

Sudar napadačkih filozofija u finalu svetkog prvenstva za igrače do 20 godina dogodiće se u Ouklendu, 20. juna.

Posle Urugvaja, Malija, Meksika, Mađarske, SAD i opet Malija, pred srpskim fudbalerima je još jedna, poslednja prepreka na putu do slave, neopisive sreće i svetskog trona, ona najveća - Brazil!

Kako protiv petostrukog prvaka sveta? Kako protiv tih fudbalskih čudotvoraca? I za njih ima leka. Sjajni su, efikasni, razigrani, uostalom šta očekivati drugo od Brazila, ali daleko od toga da su nepobedivi.

Samba na Novom Zelandu: Brazilci ponizili Senegalce i čekaju Srbiju! (VIDEO)

Ubedljiva pobeda protiv Senegala rezultatom 5:0 na prvi pogled može da deluje zabrinjavajuće po učenike Veljka Paunovića, ali Južnoamerikanci do polufinala i duela sa Afrikancima nisu bili toliko superiorni. Čak nisu postigli gol u 240 minuta meča osmine finala sa Urugvajem i u četvrtfinalu sa Portugalom, doduše nisu ni primili, pa su ih izbacili posle penal serija.

Sreća je tada bila na strani igrača selektora Maria Rožeria, ali su grupu prošli na suvi kvalitet zabeleživši maksimalnih 9 bodova pobedama nad Nigerijom (4:2), Mađarskom (2:1) i Severnom Korejom (3:0).

Zdjelar za Telegraf: Ovi momci su neverovatni, dišemo kao jedan!

Ofanzivni vezni Markos Giljerme (Atletiko Paranaense), vezni Andreas Pereira (Mančester junajted) i napadač Malkom (Korintijans) su igrači na koje bi naši igrači trebalo najviše da obrate pažnju, naravno uz maksimalan fokus i na ostale, jer ih na to opominje podatak da su čak devetorica Brazilaca bili strelci svih golova za Južnoamerikance na turniru (ukupno 14).

Napadački stil igre koji je u genima svakog Brazilca, je nešto što se podrazumeva od njih, ali ovu selekciju krasi čvrsta i kvalitetna odbrana, koja je na četiri uzastopna meča ostala nesavladana! Posle trijumfa nad Severnom Korejom u grupi (3:0), usledili su remiji bez pogodaka sa Urugvajem i Portugala, i demoliranje Senegala.

Da li će to biti dovoljno da Brazil šesti put postane prvak Sveta za U-20 kategoriju ili je došlo vreme da i u ovom takmičenju Srbija osvoji svet? Od Živkovića, Šaponjića, Gaćinovića i ostalih zavisi!

Rezultati Brazila na Mundijalitu

Brazil - Nigerija 4:2

(Gabriel, Žudivan 2, Bošilia)

Brazil - Mađarska 2:1

(Danilo, A. Pereira)

Brazil - Severna Koreja 3:0

(Žean Karlos, Leo Pereira)

Osmina finala:

Brazil - Urugvaj 0:0, penalima 5:4

Četvrtfinale:

Brazil - Portugal 0:0, penalima 3:1

Polufinale:

Brazil - Senegal 5:0

(Giljerme 2, Bošila, Žorž)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunt!

    18. jun 2015 | 00:08

    Ovo sto je prikazano u video zapisima je prosecna ekipa. Ako je korejska odbrana merilo jakog napada onda stvarno ne znam. Imaju kvalitet ali nisu bas toliko mocni. Mislim da nasi orlovi vise zele zlato i da su ako ne bolji onda sigurno ravnopravan rival! NAPRED SRBI, SAMO STRPLJIVO KAO I DO SADA!!!

  • Panco

    17. jun 2015 | 23:28

    Isto kao i do sada.

  • Baki

    18. jun 2015 | 08:47

    Napred do pobede.... I da izgube drugo mesto su u Svetu a prvo u Evropu.... Napred SRBIJAAAA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA