Telegraf na druženju Stefana Šćepovića sa navijačima Seltika: Ne plašim se Partizana u kvalifikacijama za LŠ! (FOTO)

Napadač slavnog škotskog kluba bio je gost udruženja navijača "Seltik Srbija", a tom prilikom pričao je za Telegraf o svojoj prvoj sezoni u zeleno-belom dresu, navijačima, ali i mogućnosti da se njegov sadašnji i bivši klub sretnu u kvalifikacijama za Ligu šampiona

  • 2

Još jedan sjajan događaj organizovalo je Udruženje navijala "Seltik Srbija", a ovog puta razlog za to je bila svojevrsna promocija prvog srpskog fudbalera iz naše zemlje koji je zaigrao za njihov voljeni tim, a reč je naravno o Stefanu Šćepoviću koji je već u prvoj sezoni uspeo da se okiti sa dva trofeja - titulom prvaka Škotske i Kupom.

Bili smo u navijačkom grotlu: Ovde se pred derbi cipele brišu dresom protivnika! (FOTO) (VIDEO)

Iako je čitava sezona prošla otkako je nekadašnji igrač Partizana postao član zeleno-belih iz Glazgova tek sada je bio u prilici da poseti stecište fanova Kelta u rodnoj zemlji. Čitav događaj je organizovan u "T pabu" odakle ste imali prilike i da pogledate kakva je atmosfera vladala za vreme gledanja jednog od najvećih svetskih derbija između Seltika i Rendžersa, čuvenog "Old firma", putem naše reportaže.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Voditelji programa bili su najpoznatiji navijač Kelta u Srbiji, frontmen grupe "Ortodox Celts" Aleksandar Petrović - Aca Seltik, kao i naš kolega, komentator Eurosporta Željko Čačija.

Sam ulazak Stefana Šćepovića u ovaj pab propraćen je ogromnim aplauzom i ovacijama od strane okupljenih navijača koji znaju koliki je uspeh zaigrati za njihov tim, iako povremeni reprezentativac Srbije nije dobio pravu šansu u prvoj sezoni na "Seltik parku" i tek povremeno pokazivao svoje mogućnosti, međutim, prilike za to će biti u narednoj, pošto je odmah potvrdio da će i sledeće sezone ostati u istom timu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sve je naravno najviše zanimalo kako su ga dočekali ljudi u klubu, ali i navijači koji su veoma dobro zapamtili njegovog oca Slađana Šćepovića kada je u dresu Partizana pre više od 25 godina svojim golom na "Seltik parku" eliminisao škotski klub iz Kupa pobednika kupova.

- Bilo je to jako davno, ali naravno da su me pitali prvog dana čim sam došao o tome. Partizan je tada bio bolji, pametniji i srećniji tim, a ispostavilo se da je baš moj otac postigao taj gol. Šta da im ja kažem na to - rekao je stariji od braće Šćepović, a na to je opasku imao Aca Seltik koji je rekao da je došlo vreme da Šćepovići okaju grehe počinjene u prošlom veku, što je naišlo na smeh okupljenih novinara i navijača.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Naravno pristalice Seltika u Srbiji je ponajviše zanimalo kakvi su njihovi miljenici sa zelenog terena koje posmatraju samo putem malih ekrana u stvarnom životu, sa kime se najviše druži, kako i kakvi su uživo ti čuveni navijači Kelta.

- Poznavao sam Bitona od ranije, dok sam igrao u Izraelu i on mi je najviše pomogao u prilagođavanju u početku. Ni sam kim nemam neki specijalan odnos, uglavnom se svi družimo zajedno. Braun je pravi kapiten, pokretač svega u timu, dok mi je Grifits konkurent za poziciju. On je iskoristio svoju šansu, a ja ću pokušati da ga maknem sa pozicije prvog napadača.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon zajedničkog slikanja sa okupljenim fanovima, Stefan Šćepović je pristao da porazgovara sa nama i da sa čitaocima Telegrafa podeli svoju utiske posle prve sezone, ali i da se osvrne na svoj nekadašnji klub Partizan i njegove navijače.

- Imao sam super sezonu što se tiče timskog uspeha. Osvojena je dupla kruna, a ja sam zadovoljan i time što sam je završio sa dva postignuta gola u poslednjem kolu. Očekivao sam da ću igrati više, dobiti veću šansu, ali je liga dosta drugačija od svih drugih u Evropi. Teško je privići se, igra se sa mnogo duela, mnogo dugih lopti.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Pričao sam i sa trenerom o tome da je uvek potrebno oko godinu dana kako bi se navikao na nju, ispravio nedostatke koje imaš. Nisam prošao pripreme i upoznao saigrače, pošto sam potpisao tek poslednjeg dana prelaznog roka, ali se nadam da ću ove sezone dokazati zašto su me doveli - rekao je Šćepović za Telegraf.

Mladi napadač je promenio dosta klubova u karijeri za svoje godine, igrao je pred različitim navijačima, sada je miljenik onih koji se okupljaju na "Seltik parku" i koji važe za jedne od najboljih u Evropi, pa smo morali da ga pitamo da ih uporedi sa navijačima Partizana pred kojima je takođe igrao.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Drugačije su to vrste navijanja. Kod njih se vrl retko prave bakljade, nema zastava i takvih stvari, ali njihovo navijanje je pravo. Oni navijaju da bodre klub. Nijednom nisam čuo zvižduk za igrače, ali traže zalaganje i primećuju i oni ako se ne trudiš na terenu, ali apaluz nikada ne izostaje. Kod nas je situacija skroz drugačija.

- Naši navijači, Partizanovi, ali tu ne mislim na ove sa juga, nego na one sa zapada i istoka koji očekuju da već u 10. minutu vodiš sa 3:0. Ipak, mislim da su navijači pravi i da odlično navijaju - rekao nam je Šćepović koji je imao priliku da oseti atmosferu tog čuvenog "Old firma" - glazgovskog derbija, iako nije bio na terenu, već na klupi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Zaista to bi trebalo doživeti, videti. Jedna prava atmosfera. Naježiš se od navijanja, jedni druge pokušavaju da nadglasaju. Igrali smo na stadionu u Hempdenu koji je malo otvoreniji, ne znam kako bi izgledalo da smo igrali na našem ili njihovom terenu, jer su ta dva stadiona malo skučenija, pa verujem da bi bilo još zapaljivije - priča nam Šćepović svoje iskustvo koji nije imao neprijatnosti sa fanovima Rendžersa kada izađe u grad, jer kako kaže i on i saigrači izbegavaju da odlaze u deo grada koji pripada "policajcima".

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Iako je prošlo nekoliko godina otkako je napustio Partizan, Stefan i dalje prati svoj bivši klub, kako mu ide, a kako sam priznaje voleo bi da se njegov nekadašnji i sadašnji klub sretnu u kvalifikacijama za Ligu šampiona za šta postoji mogućnost da se dogodi u kasnijem delu kvalifikacija.

- Znam da postoji mogućnost, sve zavisi od kuglica kada se budu izvlačile u 3. ili 4. kolu kvalifikacija. Daće Bog da se i jedni i drugi nađemo tamo. Ne plašim se te utakmice, jer znam da bi bio dobar dvomeč. Voleo bih da igramo. Bio bi pun stadion i u Beogradu i u Glazgovu, pa verujem da bi to bilo pravo uživanje. Zašto da ne, možda nas baš sudbina spoji - rekao je Šćepović za Telegraf.

(Telegraf.rs)

-

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deep purple

    17. jun 2015 | 19:52

    Sladjane puno pozdrava iz srednjeg solitera priboj.Stefane puno golova.djidji.

  • Deep purple

    17. jun 2015 | 19:49

    Ja bih da pozdravim njegovog oca SLadja Stefanu puno golov

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA