PROTIVNICI SRBIJE SVE JAČI: Najbolji španski košarkaš igra na Evrobasketu! (VIDEO)

Pau Gasol potvrdio da će igrati za ''furiju'' na prvenstvu Evrope

  • 1
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Verovatno najveća zvezda španske košarke u poslednjoj deceniji Pau Gasol, potvrdio je da će igrati za reprezentaciju na predstojećem Evrobasketu. Centar Čikago Bulsa održao je konferenciju za medije u domovini gde je istakao da će se staviti selektoru Skariolu na raspolaganju.

- Posle mnogo razmišljanja i vrednovanja situacije, jer je svaka odluka veoma važna i ima direktan uticaj na moju karijeru, odlučio sam da budem na raspolaganju selektoru za Evropsko prvenstvo. Pokušaću da pomognem timu da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Bilo bi lepo igrati na četvrtim Igrama - rekao je Gasol.

Novinare je zanimalo i da li će njegova odluka uticati na to da njegov brat Mark Gasol promeni odluku o nastupu na prvenstvu.

- Ne znam da li će moja odluka uticati na njega jer je to njegova lična stvar - istakao je stariji Gasol.

Iako Mark ne bude igrao, već sada je jasno da će Španci imati paklenu centarsku liniju, pošto su se na raspolaganju Skariolu stavili i Mirotić i Serž Ibaka. Ipak, italijanski stručnjak, koji predvodi furiju će morati da se opredeli za jednog od njih dvojice, pošto po pravilima FIBE samo jedan naturalizovani igrač ima pravo igranja na prvenstvu.

Srbiji neće biti lako na Evrobasketu: King Kong iz NBA igra za Španiju! (VIDEO)

Italijani jaki kao zemlja: Srbiju čeka pakao protiv Azura na Eurobasketu!

Neposredno pre odluke Gasola, učešće na prvenstvu je potvrdio i Marko Belineli, koji će igrati za Italiju. Tako su u samo jednom danu dve NBA zvezde potvrdile učešće za prvenstvu Evrope, a upravo njihove reprezentacije biće protivnici reprezentacije Srbije u grupi.

Pogledajte i kako je Gasol to saopštio novinarima u Španiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA