PREČKA SPASILA NEMCE OD FURIOZNE SRBIJE: Naši fudbaleri bez sreće na startu Evropskog prvenstva! (FOTO) (VIDEO)

Mogli smo mnogo više na premijeri i to protiv favorizovanog rivala, bili bolji proptivnik u većem delu meča, a mnogo ćemo žaliti za onom prečkom Gorana Čaušića iz prvog poluvrememena

  • 42

Da nam je neko ovo ponudio pre početka oberučke bismo prihvatili, ali posle ovakve prestave naših momaka imamo za čime da žalimo. Mlada reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 protiv Nemačke u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

ĐURIČIĆ OBUKAO NEMCIMA SUKNJICU: Pogledajte majstorski gol kojim je Srbija povela! (VIDEO)

Mogli smo mnogo više na premijeri i to protiv favorizovanog rivala, bili bolji proptivnik u većem delu meča, a mnogo ćemo žaliti za onom prečkom Gorana Čaušića iz prvog poluvrememena. Sreća nije bila na našoj strani, ali i ovako možemo biti zadovoljni pre svega igrom koju su prikazali srpski fudbaleri.

Čaušić umalo polomio prečku: Centimetri delili Srbiju od novog vođstva posle ove bombe! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Fenomenalno su izabranici Mladena Dodića ušli u utakmiciu. Željni igre, nadmetanja, dokazivanja, sa mnogo agresinosti i pre svega napadački i bez straha. Odmah su počeli da ređaju napad za napadom, a nagrada je stigla već u 8. minutu.

Filip Đuričić je izveo pravu majstoriju kojom je nas je podsetio na to kakav je biser i kakav se čarobnjak krije u njemu. Primio je loptu na nekih 20 metara od gola, proturio je Knočeo kroz noge i izbio sam isred Ter Štegena koga je poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za 1:0.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nisu se posle toga povukli, već su nastavili sa svojom igrom momci u crvenim dresovima. Dominirali su apsolutno na terenu, pokretljivi, kreativnim, sa jasnim idejama šta žele da urade u svakom napadu, jedino je falio završni pas da se dotuče protivnik, a onda neočekivani šok.

Maltene prvi prelazak Nemaca na našu polovinu, razmenili su nekoliko dodoavanja, lopta je došla do Emrea Čana koji se driblingom oslobodio čuvara, pronašao prostor za udarac i sa ivice šesnaesteerca poslao loptu u malu mrežu Dmitrovićevog gola za 1:1.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Neočekivani pogodak nije uopšte uznemirio srpske fudbalere, njihov plan je bio jasan, želja nije bila sporna, jer su oni bili ti koji diktiraju tempo, dok su Nemci uglavnom pokušavali iz kontranapada koje su naši igrači lako zaustavljali.

Nagrada za takvu igru ipak nije stigla krajem prvog poluvremena kada je nemački tim pogledala sreća posle pravog pšrojektila koji je sa 30 metara uputio Čaušić, ali je Ter Štegen zakačio loptu taman toliko da je skrene do prečke od koje se odbila ispred same gol linije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Potpuno obrnuta slika bila je na početku drugog poluvremena u odnosu na onu iz prvog. Nemci su zaigrali ozbiljnije, organizovanije, preuzeli kontrolu nad loptom i igrom, dok smo se mi koncentrisali na kontranapade preko brzih krilnih igrača, ali šansi izglednijih osim one Hofmanove nije bilo sve do 69. minuta.

Tada su se ponovo preokrenula dešavanja na terenu, jer je Gunter dobio drugi žuti karton posle pokušaja da iscenira prekršaj. Nemačka je ostala sa desetoricom na terenu, a mi smo ponovo zagospodarili terenom, ponovo prešli u inicijativu, ali su nedostajale šanse.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nismo niako uspevali da krunišemo brojčanu prednost, a iz takve situacije umalo da doživimo neprijatno iznenađenje posle jednog kontranapada Nemačke kada je Bitekur prošao po strani vratio loptu na penal Folandu, ali ga je u poslednjem trenutku izblokirao Jojić. Ipak završnu reč su imali naši igrači u nadoknadi kada je posle odličnog centaršuta Milunovića Pešič loše zahvatio loptu i ona je otišla pored gola.

Podsećamo vas da je u prvoj utakmici odigranoj u našoj grupi Danska pobedila 2:1 domaćina Češku koja nam je naredni protivnik.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

NEMAČKA - SRBIJA 1:1

(Čan 17 - Đuričić 8)

Nemačka: Ter Štegen, Korb, Gunter, Ginter, Knoče, Lajtner (od 46. Kimik), Čan, Jun, Majer (od 76. Bitenkur), Foland, Hofman (od 71. Šulc).

Srbija: Dmitrović, Petrović, Pantić, Spajić, Stojković, Brašanac, Čaušić, Jojić (od90. Milunović), Đuričić, S. Srnić (od 76. Čavrić), Pešić (od 90. Trujić).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paracinac

    17. jun 2015 | 21:20

    Jel moguce da nema prenosa,znate kad cu da platim pretplatu,NIKAD

  • Krle

    17. jun 2015 | 22:46

    Ovo su mladi U21 protiv Svaba a na Novom Zelandu su U20 deca u finalu protiv Brazila Ajmo, ajde, svi u napad !!!

  • skandinavac

    17. jun 2015 | 21:47

    Strasno igra Srbija ,dugo nisam video neku selekciju da je tako nadigrala nemce..Samo da im ne nestane snage..Pa sta je ovo ljudi ..Srbija /nisam iz Srbije/ima najbolje juniore i omladince svijeta a veliki ni da se pokrenu sa mrtve tacke..?? Nesto nije u redu, nikako ne kontam ,Da li fali neko da ove momke jednostavno podigne na stepenicu vise ,neznam..? Kud se dedose ti silni strucnjaci,ako nema u Srbiji ima u regionu valjda ??Steta je upropastiti ovu mladost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA