Zvezda ponovo bolja od Partizana: Robijevi ratnici u finalu Kupa! (VIDEO)

Prosinečki na teren poslao ekipu željnu da ostavi krv kako bi otišla u finale i to joj se vratilo pobedom i golovima Lazovića i Borhe - 2:0 (0:0)

  • 4

Revanš polufinala Kupa Srbije u Humskoj završen je u 63. minutu. Tada je Darko Lazović rešio situaciju jedan na jedan sa Vladimirom Stojkovićem i iskupio se za promašaj iz slične situacije u prvom poluvremenu. Pogodak Kristijana Borhe u finišu meča jasno je stavio do znanja da se stvari u okršajima večitih izgleda okreću.

Pred skoro 30.000 navijača u Humskoj, Partizan – Crvena zvezda 0:2 (0:0) golovima Darka Lazovića u 63. i Kristijana Borhe u 81. minutu.

Zvezda je na Partizanov stadion stigla voljna da sačuva 2:0 iz prvog meča i u tome je u potpunosti uspela. Igraće u Novom Sadu protiv Borca iz Čačka u finalu i praktično je nadomak osvajanja Kupa.

FINALE IZ "ČEKALICE"

Zvezda je zaslužila finale. Možda nije igrala bolji fudbal u ova dva meča, ali jeste hrabriji i srčaniji. Zvezdu je borbenost odvela na prag trofeja.

Navijači "crveno-belih", istina je, strepeli su tridesetak minuta prvog poluvremena. Nadahnuti Partizan je toliko delovao zahuktalo i organizovano, ali posle nekolo promašenih šansi (Vukić stativa i Marković sam ispred Bajkovića) dobila je gostujuća ekipa krila.

Robert Prosinečki može da se pohvali da je uspešno primenio recept kolege Aleksandra Stanojevića od prošle godine kada je 2:0 uz strpljivu igru u revanšu ispostavilo se iskuno odbranio. Šta više, Robi je otišao korak dalje i pobedio večitog rivala na njegovom terenu.

Ako je Stanojević pre tačno godinu dana bio pravi ratnik, onda je i Prosinečki.

PROSINEČKI PREKIDA SERIJE

Prekinuo je Veliki Žuti dve serije. Njegov tim je postigao gol u Humskoj posle 4 godine, a Zvezda je trijumfovala u komšiluku poslednji put pod komandom Boška Đurovskog 2:1 2007. godine.

Zvezda nije mnogo imala loptu, nije je ni želela tokom 90 minuta, ali je stvorila dve stoprocentne, od kojih je jedna značila finale Kupa. Za razliku od nekoliko derbija unazad, Zvezda je veći deo meč bila zrela i delovala kao Milan pod komandom Karla Anćelotija.

Avramu Grantu ostaje da razmišlja o tome zbog čega njegovi puleni ne mogu da postignu golove iz šansi koje se u školi rešavaju kao "dobar dan".

I da pokuša da izbaci iz glave skandiranje "grobara" desetak minuta pre kraja: „Ti si prvi trener Stanoje“.

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA