Kakav transfer: Francuski ubica golmana odlazi u Meksiko?! (VIDEO)

Andre Pjer Žinjak bi trebalo uskoro da bude predstavljen u Montereju

  • 0

Francuski fudbaler Andre Pjer Žinjak na pragu je iznenađujućeg transfera iz Marselja u meksicki Tigres iz Montereja, prenosi agencija AFP.

Žinjak, kome je istekao ugovor sa francuskim prvoligašem, već se sprema da prođe lekarske preglede u Montereju, gde je stigao sa porodicom

- Žinjak stiže na lekarske preglede - saopštio je meksicki klub na Tviteru.

Dvadesetdevetogodišnji napadač postigao je protekle sezone 21 gol u Ligi 1.

On je za reprezentaciju Francuske na 21 utakmici dao pet golova.

Kako prenose lokalni mediji u Meksiku, Žinjak će potpisati trogodišnji ugovor vredan 4,5 milioan evra po sezoni, uz opciju produženja ugovora na još jednu godinu.

Žinjak je pokazao vrhunski talenat tokom tri sezone provedene u Tuluzu - u periodu od 2007. do 2010. godine, kada je postigao 34 gola, pre nego što je prešao u Marsej za koji je dao 59 na 154 utakmica.

Mnogi klubovi su stajali u redu za Žinjakom, među kojima su Lion, Galatasaraj, Njukasl i Vest Bromvič Albion, ali je on izabrao meksički Tigres, koji se kavlifikovao u polufinale Kopa Libertadores u kojem će se sastati sa brazilskim Internasionalom iz Port Alegrea u dve utakmice - 15. i 22. jula.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA