Na pomolu skandal britanske ikone sporta!

Čovek koji je oduševio Britaniju sa dve zlatne medalje na Olimpijskim Igrama u Londonu osumnjičen je za doping

  • 3

Britanski atletičar Mo Farah, osvajač dve zlatne olimpijske medalje na 5.000 i 10.000 meara na Igrama u Londonu 2012, propustio je dva antidoping testa pred OI, tvrde ostrvski mediji.

Kako prenosi "Dejli mejl", Farah je propustio prvi test 2010, a drugi 2011.

Svetski i olimpijski šampion trčao sa dve različite patike na mitingu u Judžinu (FOTO)

Po međunarodnim pravilima, tri propuštena testa u periodu od godinu dana smatraju se doping prekršajem koji može da bude kažnjen dvogodišnjom suspenzijom.

Farah je prvi test propustio šest meseci pre nego što je oborio britanski rekord Dejvida Murkrofta na 5.000 metara koji je star 28 godina i postao prvi Britanac koji je tu deonicu istrčao za manje od 13 minuta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drugi test je trebalo da bude u njegovoj kući u Londonu ali se Farah žalio Britanskoj anti-doping agenciji da tada nije čuo da su inspektori zvonili na vrata njegove kuće. Ta žalba je odbijena.

Bi-Bi-Si (BBC) je nedavno preneo da su Farahov trener Alberto Salazar i njegov trening partner Gejlen Rap umešani u doping. Obojica su negirali nepravilnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA