FIBA opet nije zadovoljna: Srbiju izbacuju sa Evropskog prvenstva?

Dogovor koji su čelnici regionalnog takmičenja prezentovali čelnicima Svetske košarkaške federacije nije ono što su očekivali u Ženevi

  • 4
Mundobasket 2014, Košarkaška reprezentacija Srbije, ekipa, osvajači srebrne medalje, Aba Liga, FIBA Foto: AP/Tanjug

Činilo se da je nedavni dogovor postignut na zagrebačkom sastanku čelnika klubova učesnika ABA lige i vođstva takmičenja, označio i kraj neizvesnosti oko toga da li će regionalno takmičenje nastaviti da egzistira u istom vlasničkom formatu.

Na tom sastanku su, navodno, regulative u vezi sa vlasničkom strukturom lige usaglašene sa pravilima FIBA, međutim, iz centrale Svetske košarkaške federacije stižu nove, zabrinjavajuće informacije, doduše još uvek nezvanične, koje prenosi portal Jurohups.

- Prema našim izvorima, plan koji je prezentovan u Ženevi od strane rukovodstva jadranske lige nije zadovoljio uslove koje je postavila FIBA - navodi se na ovom specijalizovanom košarkaškom portalu.

To opet znači da našem nacionalnom savezu preti oštra kana ukoliko se klubovi budu takmičili u ABA ligi.

- Sve to može imati oštre sankcije za nacionalne timove Srbije i Hrvatske koji učestvuju na Svetskom šampionatu za igrače mlađe od 19 godina koje počinje sledeće nedelje u Grčkoj - navodi se na sajtu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Rukovodstvo ABA lige, klubovi koji učestvuju i nacionalni regionalni Savezi, su u utorak su na sastanku u Zagrebu usvojeli novi Statut prema kojem će 12 klubova biti vlasnici, a kompanija Sidro d.o.o. ostaće u službi nove lige.

Međutim, FIBA zahteva da fizička lica nemaju nikakav uticaj u regionalnom takmičenju, zbog čega želi da ostane pri stavu da se liga poništi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igorinho

    19. jun 2015 | 17:09

    Pa makar bilo samo 6 klubova...ne odustajte, nemoj da vecno zavisimo od lopova i ubica sporta...da je srece da u svakom sportu napravimo ABA ligu!!!

  • СРБИЈА!!!

    19. jun 2015 | 16:35

    Ма могу само да пробају! Докле бре више да зависимо од тих лоповских организација?!

  • KoIhŠiša

    19. jun 2015 | 19:56

    Aba liga će opstati i to moraju da prihvate.Nećete vi nama da dajete uslove jer smo za vas tate u košarci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA