Dok se legende F1 sudaraju, Rozberg i Hamilton su bili ljutu bitku! (FOTO) (VIDEO)

Mercedes je na Velikoj nagradi Austrije došao do dvostruke pobede, a trku je obeležio sudar Raikonena i Alonsa

  • 1

Nemački vozač Niko Rozberg pobedio je u trci za Veiku nagradu Austrije u šampionatu Formule 1. Vozač Mercedesa bio je najbrži na stazi u Spilbergu.

Drugi je bio njegov timski kolega, aktuelni svetski šampion Britanac Luis Hamilton, a treći je sa velikim zaostatkom bio Brazilac Felipe Masa.

Ovo je drugi uzastopni trijumf Rozberga na VN Austrije, a treća pobeda u sezoni, koju je ostvario na rođendan.

Hamilton, čija je prednost u generalnom plasmanu sada smanjena na deset poena u odnosu na Rozberga, bio je na pol poziciji u današnjoj trci, ali je odlučni Nemac već na prvoj krivini preuzeo dominaciju i nije je ispuštao do kraja.

Udes na trci Formule 1: Bolidi Raikonena i Alonsa uništeni posle sudara! (VIDEO)

Trku je ostala u senci sudara legendi ovog sporta, Kimija Raikonena i Fernanda Alonsa. Vozač Ferarija je izgubio kontrolu nad bolidom posle čega je na njega s leđa naleteo Alonso, pa je trka za njih bila završena. Na svu sreću nije bilo povreda u ovom trkačkom incidentu, koji se desio već u prvom krugu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Rozberg je pobedom smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za Hamiltonom. Britanac i dalje vodi sa 169, dok njegov klupski kolega ima deset bodova manje. Fetel je na trećem sa 120, dok Raikonen, koji na ovoj trci nije osvojio ni bod ima 72.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panco

    21. jun 2015 | 17:30

    Zanimljivost f1 nula.80 tih i 90 tih je bila prava f1.Ovo danas cista glupost.Bolje gledati i pratiti Indycar,V8Australija,Dtm,btcc,moto gp,gp2,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA