Lejkersi bez Brajanta bolji od San Antonija, 30 skokova Bajnama (VIDEO)

Sedmi uzastopni poraz Minesote, Peković solidan, Miličić i Radmanović nisu igrali, Pavlović za 14 minuta jedna asistencija

  • 0

Ekipe iz Los Anđelesa pobedile su u dva derbija u kojima su se sastale četiri najbolje ekipe Zapadne konferencije. Lejkersi su bez pomoći najboljeg igrača Kobija Brajanta bili bolji od San Antonija, a Klipersi su slavili na gostovanju Oklahomi.

Meta Vorld Pis je sa 26 bio najefikasniji u Lejkersima, ali najveće zasluge za pobedu pripadaju Endru Bajnamu, koji je pored 16 poena imao čak 3o skokova - skoro koliko i ceo tim San Antonija! Raspoložen je bio i Pau Gasol sa 21 poenom i 11 skokova.

U Sparsima, kojima je ovo bio drugi uzastopni poraz, što im se nije desilo od kraja januara, najbolji su bili Deni Grin sa 22 i Tim Dankan sa 14 poena.

Klipersi su sjajnom igrom u drugom poluvremenu iznenadili Oklahomu. Najveće zasluge pripadaju Krisu Polu koji je ubacio 31 poen, pored toga zabeležio i šest skokova i četiri asistencije, i Blejku Grifinu čiji učinak je bio 16 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

Kod Oklahome najefikasniji su bili naravno Durant i Vestbruk, ali ključ poraza Tandera leži u njihovom šutu. Durantu je ulazio tek svaki treći pokušaj (21-7), a Vestbruk je bio još gori (14-3) i većinu poena je postigao s linije penala.

Sedmi uzastopni poraz doživela je Minesota, a da stvari budu gore povredio se Kevin Lav već krajem prve četvrtine. Zamenili su ga Antoni Rendolf sa 28 i Derek Vilijams sa 27 poena. Nikola Peković je za 18 i po minuta zabeležio 12 poena i po dva skoka i asistencije. Miličić nije igrao, a trener Adelman je potvrdio da do kraja sezone neće ni igrati.

Nije bilo ni Vlade Radmanovića u timu Atlante koja je tesno poražena u Bostonu, tek posle produžetka. S druge strane, Saša Pavlović je na parketu proveo 14 minuta, ali je za to vreme ostvario samo jednu asitenciju, bez šuta na koš ili skoka.

Redžon Rondo je predvodio Kelte do četvrte uzastopne pobede sa tripl-dabl učinkom od po 10 poena i skokova i čak 20 asistencija. Kevin Garnet (22p, 12sk) i Brendon Bas (21p, 10sk) ostvarili su po dabl-dabl, a zapažen učinak imao je i Pol Pirs sa 14 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Na Istoku je ostala još samo jedna nepoznanica kad je plej-of u pitanju, a i nju su možda sinoć rešili košarkaši Njujorka, jer su savladali direktnog konkurenta za osmo mesto Milvoki i to na gostovanju. Nije pomoglo Baksima ni 35 poena Monte Elisa, što je bio rekord dana u ligi. Karmelo Entoni je ubacio samo tri poena manje, a još petorica Niksa ostvarila su dvocifren učinak, od kojih Tajson Čendler dabl-dabl (19p, 11sk).

Portland - Golden Stejt 118:110

Denver - Minesota 113:107

San Antonio - Lejkersi 84:98

Hjuston - Juta 91:103

Milvoki - Njujork 107:111

Oklahoma - Klipers 98:100

Nju Orleans - Sakramento 105:96

Memfis - Feniks 104:93

Boston - Atlanta 88:86 p.

Toronto - Filadelfija 75:93

Klivlend - Indijana 98:104 p.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA