Košarkašice Srbije vodile 17 razlike, pa posle drame izgubile od Litvanije!

Srpske gracije poražene su 73:72 i zbog toga su zauzele četvrto mesto u grupi pa će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Turske

  • 4

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražene su posle velike drame od Litvaniju sa 73:72 u poslednjem meču četvrtfinalne grupe Evrobasketa i sa četvrtog mesta u grupi F plasirala se u četvrtinale.

Srpske gracije će u borbi za polufinale igrati protiv selekcije Turske koja je prva u grupi E, taj meč je na programu u sredu!

Podsetimo, važno je da se naše devojke plasiraju u polufinale, kako bi obezbedile bar kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Drugi put do Rija je da osvoje titulu šampiona Evrope. Ali, to ćemo sačekati...

 Najefikasnija je bila Jelena Milovanović sa 14 poena, dok je Sonja Petrović imala dabl dabl sa 12 poena i 10 skokova. Milica Dabović je postigla takođe 12 koševa a njena sestra Ana 11.

Prava drama viđena je u finišu. Minut i po pre kraja Litvanke su imale poen prednosti 68:67, a onda je igračica Litvanije ubacila trojku na minut pre kraja za 71:67.

Foto: Fiba.com Foto: Fiba.com

Naše devojke su promašile napad, ali su se odbranile, a onda je Jelena Milovanović pogodila uz faul za 71:70 na 22 sekunde do kraja.

Usledila je penal završnica, Litvanke su ubacile dva bacanja, Zatim su naše devojke smanjile na 73:72, i odigrale fenomenalnu odbranu i uzele loptu.

Ostalo je 15 sekundi do kraja naše devojke su imale napad za pobedu, ali je Jelena Milovanović promašila šut.

Foto: Fiba.com Foto: Fiba.com

Košarkašice su furiozno počele meč, igrale su kao u transu. I za prvih devet minuta stekle velikih 17 poena razlike 32:15.

Izgledalo je da ćemo lako ovaj meč privesti kraju, ali...

Usledio je veliki pad u igri... Litvanke su u drugojčetvrtini našravile seriju 22:8 i na poluvremenu stigle do minus 3 (40:37)

U nastavku meča igralo se koš za koš. Naše devojke su uglavnom imale minimalnu prednost od dva do četiri poena razlike 52:50.

Naša selekcija je očigledno kvalitetnija, ali nije uspevala da prelomi meč. Naše devojke su igrale dobro u odbrani, ali nisu mogli u napadu da realizuju poene što je bio i razlog za minimalnu prednost.

Ipak na minut pre kraja Litvanke su povele sa 68:67  a zatim su ubacile trojku za 71:67 a onda je usledila već opisana drama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Партизановци

    22. jun 2015 | 22:48

    Главу горе,па да победимо Турску !

  • mrmot

    22. jun 2015 | 22:49

    Lakse je sa cetvrte pozicije za dalje takmicenje. Samo napred devojke!

  • Panco

    22. jun 2015 | 23:44

    Ali pustile su veceras. Litvanke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA