Bora Stanković dobio nagradu za životno delo! (FOTO)

Čovek koji je promenio tok i istorju evropske košarke dobio je nagradu za životno delo od FIBA

  • 0

Borislavu Bori Stankoviću dugodišnjem generalnom sekretaru FIBA, u petak je u Mijeu, uručena nagrade za životno delo. Nagradu počasnom predsedniku Košarkaškog saveza Srbije uručili su predsednik FIBA Horacio Muratore i sadašnji generalni sekretar Patrik Bauman.

Ovako su Delije i Grobari pozdravili legendu srpske i svetske košarke pre derbija! (VIDEO)

Bora Stanković je dao nemerljiv doprinos košarci, kao igrač, trener i dugogodišnji funkcioner. Malo ko je imao uspeha u svim aspektima košarkaške igre, kao Bora Stanković, stoji u obrazloženju nagrade.

Kao igrač Stanković je bio šampion Jugoslavije sa Crvenom zvezdom, a za nacionalni tim odigrao 36 utakmica u razdoblju od 1948. do 1953. uključujući nastup i na Svetskom prvenstvu 1950. godine u Argentini.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

Kao trener sa OKK Beogradom osvojio je četiri, a sa italijanskom Oransodom jednu titulu nacionalnog šampiona.

U Košarkaškom savezu Jugoslavije od 1954. godine Stanković je najpre bio predsednik Takmičarske komisije, a zatim čitvu deceniju (1956 – 1966) generalni sekretar.

Na mestu generalnog sekretara Međunarodne košarkaške federacija (FIBA) bio je od 1976. do 2002. godine. Bora Stanković je od 1978. član Međunarodnog olimpijskom komiteta (MOK), a od 1991. godine član košarkaške Kuće slavnih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA