SKANDAL: Dete mahalo bakljom na derbiju, policiju i obezbeđenje baš briga!

Dečak od najviše 10 godina pred roditeljima na zapadnoj tribini upalio opasan navijački rekvizit koji je zabranjen zakonom. Neko zbog ovog mora da odgovara

  • 32

Dečak od najviše 10 godina zapalio je sinoć baklju na zapadnoj tribini stadiona Partizana, držao je upaljenu pun minut, a da za to vreme ama baš niko nije reagovao, ni roditelji sa kojima je dete došlo na stadion, ali što je još gore, ni policija ni obezbeđenje u Humskoj.

Osim što je paljenje baklji na sportskim borilištima zabranjeno, nebrojeno puta se pokazalo da baklja može da bude veoma opasna. Širom sveta zabeležene su brojne povrede navijača koji su baklje palili, ali i drugih gledalaca, pa i požari koje su ti navijački rekviziti izazvali. Nikome to, međutim, sinoć nije palo na pamet na stadionu Partizana. Dete je u transu mahalo opasnim predmetom, ubeđeno da na taj način pruža podršku svom klubu, a zbog svojih godina potpuno nesveno opasnosti koja mu preti. Još veći je problem što te opasnosti nisu bili svesni ni dečakovi roditelji, koji su sa osmehom ispratili ponašanje svog mališana, verovatno ponosni na njegove prve navijačke korake u crno-belom.

Baš zbog ovakvih situacija FIFA i UEFA su zabranile pirotehniku na fudbalskim stadionima, ali izgleda da za to u Srbiji nikoga nije briga. Tako smo svedoci da se na svakoj bitnijoj utakmici zapali stotine ovih rekvizita, a kazne koje Zajednica prvoligaša ili FSS-a odrezuju srpskim klubovima su više nego smešne - tek po nekoliko desetina hiljada dinara.

Klubovi, Savez, ali i državni organi dozvoljavaju i ovakve frapantne scene, a posle se svi čudom čude odakle toliko mladih fudbalskih huligana i kako im stati na put kada malo odrastu, pa počnu da se bave ozbiljnim kriminalom.

Ovakve scene sve češće se u poslednje vreme viđaju i izvan stadiona, pa je poznat primer srednjoškolca u Sarajevu koji je pre samo nekoliko dana upalio baklju na času hemije.

(M. Grujić, foto: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kamenica

    12. april 2012 | 15:12

    baklje se koriste u mnogo uredjenijim zemljama nego sto je Srbija i zemljama koje s daleko ispred nas,pocnimo od italije,nemacke,francuskepa mozemo da stignemo do danske is vedske od kojih smo miljama daleko.daj boze da su najveci problem nase zemlje baklje,lako bi ga resili.sto ne pisete kako se i dalje trazi mito u zdravstvu na svakom koraku,otvoreno u lice doktori traze.i da,spominjete kao pozar,sta aludirate na nesrecu u NS,pa sto vi prvi niste pisali i istrazivali pre nesrece koliko lokala radi bez dozvole ako toliko brinete zbog sigurnosti.kome mazete oci,dosta vise narod nije glup i naucio je nesto iz proteklih 20 god.

  • MADAFAKA

    12. april 2012 | 19:57

    BOLJE da mase bakljom nego spricem.

  • Ниџа Блеја

    12. april 2012 | 16:56

    1. каменица објаснио неке ствари. 2. родитељи су СИГУРНО били поносни као што би и сви ми били у тој ситуацији. Није ми јасно зашто представљате бакљу као неко противтенковско оружје? мож мислити, БАКЉА! еее, да не верујеш! ко да из ње шикља лава. заиста шокантна вест.. поздрав

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA