IZBEGAO SMRT ZA DLAKU: Vozač u Formuli 3 leteo kroz vazduh, prevrnuo se, pa tresnuo o stazu! (FOTO) (VIDEO)

Gustavo Menezes se izvukao tako što je sekund pre udarca o podlogu uvukao glavu unutar bolida

  • 0

Gustavo Menezes, vozač koji se takmiči u Formuli 3, izbegao je sigurnu smrt na trci u Belgiji nakon što je njegov bolid leteo krz vazduh, prevrnuo se i pao.

Neverovatnu sreću imao je ovaj čovek kada je na čuvenoj stazi "Spa frankošamp" pokušao da pretekne svog protivnika Brendona Maisana. On je tom prilikom zakačio zadnji točak Maisanovog bolida i njegovo vozilo našlo u vazduhu.

Printskrin: Youtube/Jonathan Nascar Printskrin: Youtube/Jonathan Nascar

Leteo je nekoliko metara, prevrnuo se. a onda pao naopako, pa se vukao po stazi još nekoliko metara da bi na kraju izleteo sa nje. Strah i strepnja su u tom trenutku zavladali na stazi i svi su se pitali da li je pri padu Menezes udario glavom o asfalt, što bi bilo smrtonosno.

Printskrin: Youtube/Jonathan Nascar Printskrin: Youtube/Jonathan Nascar

Ipak, on je uspeo da uvuče glavu unutra u bolid i tako spreči da direktno njome udari o podlogu, što mu je na kraju i spasilo život.

Printskrin: Youtube/Jonathan Nascar Printskrin: Youtube/Jonathan Nascar

- Sve se dogodilo tako brzo. Mislio sam da ću odmah pasti, ali nisam. Kada sam video travu rekao sam sebi: "Okej, slećem". A sledeća stvar koju sam uradio jeste da povučem glavu unutra - rekao je Menezes posle trke.

Ovaj događaj je mnoge podsetio na ono što se 2010. godine dogodilo u Formuli 1 kada se bolid Marka Vebera isto tako prevrnuo u vazduhu posle kontakta koji je imao sa Heikijem Kovalainenom na Velikoj nagradi Evrope u Valensiji.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA