OVOME SE MORA STATI NA PUT: Sramno ponašanje Portugalaca i Šveđana da bi izbacili Italijane sa EP! (VIDEO)

Nadležne institucije bi trebalo da se ozbiljno bave ovim problemom koji je sve češći u svetskom fudbalu i da uvedu žestoke kazne za nesportsko ponašanje ove vrste

  • 6

Nije da se ovo nije događalo, ali takvim stvarima bi se ozbiljno trebalo stati na put! Mladi fudbaleri Portugalije i Švedske pokazali su jedno od najnesportskijih ponašanja na fudbalskim terenima, ikada, što je na kraju rezultovalo direktnim ispadanje Italije sa Evropskog prvenstva za mlade.

Uoči poslednjeg kola takmičenja po grupama, situacija na tabeli je bila takva da je i Portugaliji i Švedskoj bio dovoljan po bod u međusobnom meču kako bi obe selekcije prošle u polufinale šampionata i plasirale se na Olimpijske igre, dok je "azurima" uz trijumf nad Engleskom, odgovarao bilo koji rezultat, sem remije u drugom meču.

Izabranici Luiđija di Bjađa su svoj zadatak ispunili razbivši "Gordi Albion" 3:1, a ujedno osluškivali šta se događa na drugom meču. A tamo je bila prava sportska i fudbalska sramota. Ni jedni, ni drugi se nisu trudili preterano da postignu gol.

Ipak, nekim slučajem u 82. minutu Pasijensa je doneo prednost reprezetnaciji sa Iberijskog poluostrva. No, onda Simon Tibling lako vara celokupnu odbranu Portugalije, koja se nije previše ni trudila da ga zaustavi, i poravnava rezultat u 90. minutu, a tada počinje jedno od najgorih ponašanja viđenih na fudbalskim terenima.

Ostalo je tri minuta nadoknade da se igra, ali nijedni, ni drugi nisu pokazivali želju za time. Portugalci su se lagano dodavali na svojoj polovini, a Šveđani šetkali po svojoj, tako da je arbitar svirao kraj 15 sekundi pre isteka nadoknade.

Bio je ovo još jedan primer kada možemo videti kalkulisanje i prećutno "dogovaranje" dva tima da odigraju onako kako i jednima i drugima odgovara. Podsetimo da je tako bilo i 2004. godine ne Evropskom prvenstvu za seniore, kada su isto Šveđani i Danci igrali namerno nerešeno ne bi li izbacili Italijane.

Zaista bi takvom nesportskom ponašanju trebalo stati na kraj i neka od nadležnih institucija bi trebalo da žestoko reaguje i kažnjava timove i nacionalne saveze, jer po čemu se ovo razlikuje od klasičnog nameštanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    24. jun 2015 | 23:44

    Auuuu a Italijani su tek nevinašca. Pa oni bi celo poluvreme izvodili aut.

  • pa lepo

    25. jun 2015 | 00:21

    Rešenje izbaciti nerešene rezultate u fudbalu. Posle 90 minuta izvođenje penala u slučaju nerešenog rezultata pa nek kalkulišu posle ako smeju.

  • IZNOGUD

    25. jun 2015 | 11:52

    Sada kada su u pitanju Italijani onda se pokrecu ovakva pitanja,e pa neka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA