Crnogorke preznojile Gasola: Sekunde ih delile od najveće senzacije na Evrobasketu! (VIDEO)

Košarkašice Crne Gore su imale napad za pobedu protiv aktuelnog šampiona Evrope

  • 1

Umalo da se dogodi najveća senzacija na Evropskom prvenstvu za košarkašice. Crnu Goru je delilo 10 sekundi od izbacivanja branioca titule, selekcije Španije iz borbe za medalje, ali su napravile grešku i na kraju one pakuju kofere 75:74.

Očekivalo se pre meča da će Špankinje lako izaći na kraj i ubedljivo trijumfovati protiv Crnogorki, ali se ispostavilo da su previše potcenile svoje protivnice i tek u neizvesnoj završnici su došle do pobede i plasmana u polufinale.

Velika bitka je vođena tokom čitavog meča, a kada je Jovanovićeva pogodila trojku 20 sekundi pre kraja za vođstvo 74:72 činilo se da je iznenađenje na pomolu.

Međutim, Kruzova je krenula u prodor i na 9,3 do kraja ubacila je koš uz faul, a onda ubacila i dodatno slobodno bacanje i donela pola koša prednosti. Crna Gora je imala napad za pobedu i išle su na svoju najbolju igračicu, Robinson koja je promašila.

 

 

Koliko je ovo bio uzbudljiv duel govori i podatak da ga je gledao i najbolji španski košarkaš Pau Gasol koji se odmah posle meča oglasio na Tviteru i čestitao svojim koleginicama na pobedi.

Španija će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Francuska - Rusija, dok su drugi par Srbija i Belorusija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoća

    26. jun 2015 | 08:15

    Nek ne brine srpska Crna Gora jer osvetiće je u finalu njena majčica Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA