STOPAMA KOŠARKAŠA: Srpske lepotice jure finale i medalju na EP!

Srpkinje od 18.00 časova igraju protiv Belorusije u prvom polufinalnom meču EP

  • 2

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra večeras u Budimpešti protiv selekcije Belorusije u polufinalu Evropskog prvenstva.

Srpske košarkašice napravile su veliki uspeh pošto su u četvrtfinalu pobedile favorizovanu Tursku sa 75:63 i izborile učešće na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Izabranice Marine Maljković, ipak, ne planiraju da se zaustave ovde, već žele da novim trijumfom obezbede medalju i plasiraju se u finale.

Belorusija je u četvrtfinalu savladala Litvaniju sa 68:66. Reč je o neugodnom protivniku, koga na parketu predvode američki plejmejker Lindzi Harding, Anastasija Veramejenka i dominantni centar Jelena Leucanka.

ŠOU ANE DABOVIĆ! Šutirala je iz zezanja i pogodila ludu trojku! (VIDEO)

Foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Rébay Foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Rébay

- Biće veliki izazov da zaustavimo njihove vodeće igračice. Možemo da se nadamo pobedi samo ako, kao protiv Turske, ispoštujemo naš koncept do poslednjeg detalja. Potrebno je da uložimo i poslednji atom snage, koncentracije i vrhunske pripreme. Verujem da smo sposobne to da uradimo - poručila je Maljkovićeva.

Utakmica između Srbije i Belorusija počinje u 18 sati u sportskoj dvorani u Budimpešti. U drugom polufinalu od 20.30 sastaće se Španija i Francuska.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    26. jun 2015 | 08:28

    Jel navija ovde neko za kosarkasice?Sada im treba podrska!Najlepse i najbolje,idemo zlatne devojke,uz vas smo!Srbija!

  • Chyveny

    26. jun 2015 | 11:07

    Jedino nasa reprezentacija igra u ful srpskim sastavu ostale imaju strance kao oa amerikanka rodjena u nemackoj igra za turskuvi belirusi imaju strance ameeikance

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA