Partizan je probao da uvede JOGU u klub! Znate li kako se završilo?

Jedino je Partizan od srpskih klubova u program rada sa igračima svojevremeno uvrstio jogu, ali se od toga brzo odustalo u Humskoj

  • 3
pauljevic joga Foto: partizan.rs

Joga se nije "primila" u Partizanu. Trajala je samo jednu zimu. Tačnije, samo jedne pripreme.

Najzaslužniji što je ovaj vid fizičke i mentalne relaksacije ušao u upotrebu kao obaveza za igrače, je bivši trener crno-belih Vladimir Vermezović, ali je sa njegovim odlaskom i joga prestala da se upražnjava među fudbalerima srpskog prvaka.

U vreme kada je vodio ekipu 2013. godine, Vermezović je ukazao na važnost mentalne pripreme fudbalera i joge kao metode da igrači postignu unutrašnji sklad i stabilnost.

KO SE BAVI JOGOM, NIJE SRPSKI PRAVOSLAVAC!

Tokom zimskih priprema na Tari sa crno-belima je u tu svrhu bila angažovana instruktora Joge Ana Stojković Zagajac, koja je dva puta dnevno radila sa igračima i otvarala im nove vidike uz prepoznatljive vežbe.

- Ja sam čovek koji voli da unosi novine. Znamo da u NBA ligi 90 posto igrača bave jogom, kao i u Engleskoj - pričao je tada Vermezović.

Foto: partizan.rs

Foto: partizan.rs

- Joga je dobra, možda i pravi nači da naši mladi igrači shvate svu filozofiju sporta i odnosa prema ljudima. Imali smo puno primedbi na račun ponašanja naših igrača i joga će im u tom smislu pomoći, da ih uvede u red.

U kojoj meri su časovi joge pomogli Partizanu da osvoji titulu teško je reći, ali nema dileme da je ova drevna metoda samorazvoja nešto što nesumnjivo pomaže svakom pojedincu da postigne bolju koncentraciju, unutrašnji mir i mentalnu čvrstinu, što je za spotiste često od presudnog značaja tokom utakmica.

Uprkos više puta dokazanim pozitivnim dejstvima joge na sportiste, sem Partizana, nijedan drugi klub u Srbiji nikada nije praktikovao ovu disciplinu, već uveliko rasprostranjenu u sportskim kolektivima širom sveta.

PFC

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joga

    26. jun 2015 | 23:45

    bila citavu polusezonu, troje priprema i nastavili u Beogradu! I da, zavrsilo se bez povreda, bez incidenata i sa TITULOM!! Tada su na probi za prvi tim bili Andrija Zivkovic i Danilo Pantic, sada svetski sampioni!

  • Sone

    26. jun 2015 | 20:27

    Neka uvedu taj ci ,on je bolji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA