Zašto je Nojer u Dortmundu gađan bananama? (VIDEO)

Navijači Borusije gađali golmana Bavaraca južnim voćem, a postoje i dva objašnjenja za taj njihov postupak

  • 0

U poslednje vreme videli smo nekoliko incidenata u Rusiji da su tamnoputi fudbaleri gađani bananama, što je naravano za svaku osudu. Ali, da belca gađaju bananom, to je zaista više nego čudno.

Upravo to se dogodilo golmanu Bajerna, Manuelu Nojeru na derbi susretu protiv Borusije u Dortmundu. Najvatrenije pristalice "milionera" su ga zasule bananama, kojih je bilo svuda oko gola Bavaraca. Ipak, prema nekim informacijama iz Nemačke, nije u pitanju nikakav rasistički ispad. Jedno objašnjenje je da je Nojer dobio isti tretman kao i nekada "omraženi" Oliver Kan, koji je kod navijača Borusije imao nadimak "Majmun" pa su ga častili bananama.

Drugo objašnjenje je činjenica da se trofej Bundes lige najčešće naziva "salatara", odnosno "činija za voće", ali i da se ta reč često koristi za banane, pa su navijači domaćih poručili Nojeru da je to jedini trofej koji će da dobije ove sezone, jer "salatara" ostaje u Dortmundu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA