SJAJNA TRANSFER PRIČA: Kako je Junajted na poluvremenu ukrao igrača Liverpulu (VIDEO)

Zvanični sajt Crvenih đavola podsetio je na ovu transfer priču. Mnogi smatraju da je vezista tada napravio loš potez, iako on ne žali

  • 0

Približava se ludilo prelaznog roka, a u moru imena koja su vezana za velike evropske transfere pojavila se i priča iz sezone 1972/73. godine...pričao u vezisti Luu Makariju.

Za 12 godina koliko je igrao u Mančester junajtedu, Makari je odigrao 400 utakmica za Đavole i postigao 97 golova. Osvojio je samo jedan FA kup i titulu Druge divizije (današnji Čempionšip). Međutim, kariujera mu je mogla biti ispunjenija trofejima da se u poslednjem momentu nije odlučio za Old Traford umesto da igra za Liverpul.

Pogledajte raspored takmičenja zbog kojeg milioni ljudi tek sada planiraju letovanje!

Igrajući za Seltik, Makari se sastao sa tadašnjim menadžerom Redsa Bilom Šenklijem i odlučio da u januaru 1973. godine potpiše za Liverpul. Pošto su pružili ruke jedan drugom Makari je pozvan da gleda njihov meč protiv Barnlija u okviru FA kupa.

Slučajno, seo je do pomoćnog menadžera Mančester junajteda Pedija Kreranda.

- Pet me pitao šta radim ovde...Odgovorio sam mu da sam potpisao za Liverpul - rekao je Makari za zvanični Junajtedov sajt i nastavio:

- Nije imao pojma da sam slobodan igrač i na poluvremenu je pozvao tadašnjeg šefa Toma Doertija, dok je meni rekao da ništa ne potpisujem. Pošto sam odrastao kao navijač Seltika Junajted je za mene bio tim koji sam voleo u Engleskoj. Plus 200.000 funti i to je bilo to.

Ispostaviće se da je možda i pogrešio što je odabrao Junajted. Godinu dana kasnije ispao je iz lige, a Liverpul je u to vreme osvajao šampionske titule i Kup Šampiona.

- Liverpul je doživeo ''bum'' i postao najbolji tim u zemlji. Junajted je bio u procesu tranzicije. Doertiju su zbog toga trebali novi igrači, a ja sam po svaku cenu želeo da igram za njih - rekao je Makari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA