KONAČNO JE USPEO! Kolašinac srušio granicu snova!

Srpski bacač kugle bacio je hitac od 21.58 metara što je njegov najbolji rezultat u karijeri, a treba istaći da je čak tri puta prebacio magičnu granicu

  • 21

Dugo najavljivani hitac dvoranskog Evropskog vicešampiona Asmira Kolašinca konačno se obistinio. Baš onako kako je planirao i zamislio Kolašinac je na domaćem terenu stadiona „Partizana“ zabeležio najbolji rezultat u svojoj karijeri bacivši kuglu 21.58 metara.

- Ne mogu da vam opišem kako se osećam. Hitac je bio savršen i konačno su se poklopile sve kockice.

KOLAŠINAC ISPUNIO OBEĆANJE: Srpski atletičar ostvario najbolji rezultat u karijeri na otvorenom!

- Ovo je pravi rezultat koliko zapravo vredim. Zadnja dva meseca bacam jako daleko, ali nikako mi se nije sve poklapalo. Danas je sve bilo kako treba- rekao je Kolašinac.

Takmičenje u bacanju kugle je održano danas u sklopu juniorskog prvenstva Srbije i pomoglo mu je da zaokruži odličan ciklus treninga pred Svetsko prvenstvo u Pekingu, koje će se održati u avgustu ove godine.

Foto: ASS Foto: ASS

Najbolji srpski bacač kugle je najdalji hitac bacio u prvoj seriji, ali i ostali su bili na zavidnom nivou. U drugoj seriji kugla je letela do 21.15 metara, u trećoj 21.06 metara, u petoj 20.92 metra i u poslednjoj čak do 21.24 metara.

Rekord Srbije u bacanju kugla je 21.77 metara i on je i dalje u vlasništvu Dragana Perića , koji je ovaj hitac bacio u Baru 1998.godine.

Kolašinac se nada da će upravo na Prvenstvu Sveta uspeti da obori nacionalni rekord i osvoji neku od medalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA