Partizan poražen od Mordovije: Zbog ovog starta nad Božinovim igrači su bili besni na sudiju! (VIDEO)

Crno-beli su odigrali meč protiv osmoplasirane ekipe iz Rusije pred odlazak u Sloveniju na drugi deo priprema

  • 9

Partizan je u nedelju na terenima FSS u Staroj Pazovi odigrao prijateljski trening meč protiv Mordovije, osmoplasirane ekipe ruskog prvenstva, i poražen je sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Bober u nadoknadi susreta, ali su igrači crno-belih bili nezadovoljni suđenjem Slobodana Santrača, koji u dva navrata nije pokazao na belu tačku.

U prvih 15 minuta Partizan je apsolutno dominirao na terenu i imao posed lopte, skoro pa 70% prema 30%, a otada su i gosti došli do daha.

Prvu priliku imao je Saša Lukić, kada je šutirao iz skraćenog kornera sa leve strane desnom nogom, a golman sa same gol linije nekako uspeo da izbaci loptu da ne uđe u gol. Sve do 24′ igralo se uglavnom na sredini, tvrdo, bez šansi, a onda je sevnula kontra crno-belih. Dubinsku loptu dobija Grbić, beži odbrani i izvanredno zavrće na drugu stativu, gde je Golubović za tren zakasnio da je smesti u mrežu.

Samo tri minuta kasnije ponovo Grbić probija, centrira kao rukom, Božinov podmeće glavu, a lopta na putu ka golu udara Rikova u ruku i usporava, pa je golman uspeo nekako da je uhvati. Začulo se u tom trenutku od mnogih igrača ka sudiji Santraču ''Penal''. Ipak, on nije pokazao na belu tačku, kao ni u 31. minutu je  kada je golman Morovije oborio Božinova u kaznenom prostoru.

VIDEO TE SITUACIJE POGLEDAJTE OVDE

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Mordovija je prvu priliku imala u 41. minutu posle odlično izvenedenog kornera Lomića, a Samodin je glavom prebacio loptu preko gola. Dva minuta kasnije, danas veoma agilni Vulićević, probija po desnoj strani i gađa loptom bliži ugao sa skoro same korner linije i pogađa stativu. Istu stativu je pogodio i Lukić u 45. minutu, pošto je oteo loptu na centru, poveo je do nekih 20 metara i onda opalio, ali se isprečila leva stativa golmana Revišvilija.

Na poluvremenu nije bilo golova, ali su Rusi znatno agilnije započeli drugi deo utakmice.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imali su gosti preko opasnog Lutsenka, koji je posle jedne gužve u kaznenom prostoru ostao iznenada potpuno sam polulevo i šutirao ka golu, ali je Živković bio budan i sprečio pogodak. U 56. minutu je Mordovije imala najbolju prilku, kada je Le Talek posle kornera ostao sam kao duh, skočio i glavom neometan poslao loptu pored gola.

Trener crno-belih Milinković je u 59′ izmenio kompletnu postavu. Četiri minuta kasnije Grbović i Luka su bili akteri prve prilike posle razmene pasova po desnoj strani, no oštru ubačenu loptu Grbovića ka Kojiću odbrana skida u poslednjem momentu, lopta se odbija ka Luki, koji natrčava i lopta ga pogađa u nogu i prolazi pored same stative.

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Agilni i opasni Lutsenko je u 68. minutu opleo po lopti sa nekih 12 metara iskosa, a Kljaić pokazao sigurnost. Već u 71′ Bober je iz prekida sa roglja kaznenog prostora šutirao, ali je Kljajić ponovo bio na mestu. Sa skoro istiog mesta oprobao se i Glen, a Kljajić je i ovoga puta bio siguran.

U 79. minutu Marinković je sa nekih 20 metara poludesno opalio kao iz topa, a lopta na putu ka golu udara u ruku Rikova, ali penala ni od korova, iako je lopta potpuno promenila pravac. Marinković je u 82. minutu izveo prekid sa nekih 25 metara iskosa sa leve strane, ubacio oštru loptu na peterac, na nju su krenuli mnogi igrači, ali je niko nije dotakao, a ona je svoj put završila koji milimetar pored stative, iako su je svi već videli u golu.

Ivan Petroivć je u 84. minutu oprobao udarac sa distance od 25 metara, ali golman brani. Samo minut kasnije štoper Rikov je sa svoje polovine pokušao da postigne gol, pošto je video da je Kljajić izašao na nekih 25 metara od gola, ali je Filip ipak uspeo da se vrati par koraka unazad i lagano uhvati loptu. U istom minutu, Kojić je dobio loptu na 18 metara, primio je na grudi i šutirao iz okreta, ali samo do golmana. U sledećem napadu Luka ulazi sa desne strane u kazneni prostor i šutira u prvi ugao, a lopta liže prečku i odlazi u gol aut.

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

I kada su svi već mislili da će se meč završiti bez golova, u 92. minutu je napravljen faul na nekih 18 metara po sredini gola posle dubinske lopte. Slobodnjak je odlično izveo Bober i lagano iz koraka prebacio zid za pobedu.

Partizan u ponedeljak, rano ujutru kreće put Slovenije, gde će obaviti završni deo priprema za novu sezonu.

Partizan: Živković Živko, Vulićević, Bandalovski, Ostojić, Fabricio, Jevtović, Grbić, Babović, Božinov, Lukić, Golubović.

Od 59′: Kljajić, Grbović, Bogosavac, Ostojić, Perišić, Ivan Petrović, Marinković, Glavčić, Kojić, Luka, Damjanović.

PFC

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    28. jun 2015 | 18:07

    Santrac je kao i Dejan Filipovic deklarisan navijac Zvezde,tako da ovo uopste ne cudi.Pre ce u bunar da skoce,nego da sviraju penal za Partizan.

  • Nkpart-drzavni projekat

    28. jun 2015 | 17:35

    Samo penale traze,navikli da pobedjuju uz pritisak na sudgke ( mangulicina taktika ). A kao drzavni projekat i mezimce,igraju kod "tate" na njihovim terenima - FSS. BRUKA DRZAVE

  • Dragan Beli

    28. jun 2015 | 17:53

    Babovicu odlazi iz Partizana !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA