GRMELO JE NA UŠĆU: Publika uživala u automobilskom spektaklu "Nagrada Beograda 2015"! (FOTO)

- Ponosan sam što smo uspeli da vratimo trofej Beograda na mesto koje mu pripada. Zadatak Auto moto saveza Srbije jeste da dobrim promovisanjem obezbedi budući kontinuitet, ali i povrati popularnost ove kružne trke - naglasio je predsednik AMSS Mirko Butulija zvanično otvorivši takmičenje

  • 4

U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto moto saveza Srbije (AMSS), AMS Osiguranja, Sportskog saveza Srbije (SSS), Ministarstva omladine i sporta i Skupštine grada Beograda, nakon kvalifikacionih treninga održanih u subotu, u nedelju, 28. juna 2015. godine, na čuvenoj stazi “Ušće” održana je tradicionalna kružna auto-trka “Nagrada Beograda 2015”.

MIRIS BRZINE NA ULICAMA BEOGRADA: Spektakularne trke za vikend kod Ušća! (FOTO) (VIDEO)

Pred nekoliko hiljada gledalaca ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, kao i predsednik AMSS Mirko Butulija zvanično su otvorili ovo takmičenje, a brojna publika, organizatori i vozači pozdravili su najbrže u 10 klasa. Posebna atrakcija bila je nacionalna klasa – klasa čuvenog “fiće”, čiji motori na “opasnoj stazi” nisu “brundali” veoma dugo

Predsednik AMSS Mirko Butulija izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice što je Nagrada Beograda i ove godine uvrštena u zvanični kalendara takmičenja.

- Ponosan sam što smo uspeli da vratimo trofej Beograda na mesto koje mu pripada. Zadatak Auto moto saveza Srbije jeste da dobrim promovisanjem obezbedi budući kontinuitet, ali i povrati popularnost ove kružne trke. Na Ušću se danas pojavilo neočekivano mnogo publike i mi smo još jednom dokazali da podržavamo auto-moto sport - naglasio je predsednik AMSS Mirko Butulija zvanično otvorivši takmičenje.

Foto: Promo/AMS Osiguranje a.d.o. Foto: Promo/AMS Osiguranje a.d.o.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da mu je posebno drago što se nalazi na stazi na kojoj se u prošlom veku prvi put u Evropi vozila formula, te što je našoj zemlji podarena još jedna sportska manifestacija koja ima najveću tradiciju. Aleksandar Vulin ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izrazio je nadu da više nikada nećemo imati pauzu u trkama na Ušću i da ćemo ostaviti dobar utisak pred brojnim gostima koji dolaze iz celog sveta.

Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, uz mnogo adrenalina, ali i uz “grmljavinu motora”, na Ušću se nije desio nijedan incident i takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi i fer sportskoj borbi.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Ovogodišnji šampioni Nagrade Beograda u Nacionalnom šampionatu su: u klasi I Nikola Jovanović, klasi II Dušan Nastasijević, klasi III Vuk Radenković, klasi IV Mario Zahirović, klasi VII Slobodan Radosavljević, klasi IX Darko Bozilović. U disciplini Kup fića pobednik je Savo Jančević.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

“Nagrada Beograda 2015”, kao tradicionalno evropsko takmičenje u auto sportu, boduje se za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije, BiH i Hrvatske.

U klasi D4 – 1600 pobednik je Dejan Tatić (BIH), klasi D4 – 2000 Valter Nezić (HR) i u klasi D5 Miloš Asanović (CG).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panco

    28. jun 2015 | 21:26

    Bio sam i bilo je super.30 avgusta bice nocna trka na Uscu.

  • dexter

    28. jun 2015 | 21:47

    Beranovac zarasta u korov kao profi staza za trke jer namerno nije ulagano nista godinama da bi strpali trke u BGD! Sve trpaju tamo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA