Dobra vest za Srbiju: Furija bez legende španske košarke na Evropskom prvenstvu!

Posle Rubija, Kalderona i Marka Gasola, još jedno veliko ime neće braniti boje Španije na Eurobasketu

  • 0

Spoljna linija španske košarkaške reprezentacije kruni se kako se bliži početak Evropskog prvenstva.

Selektoru Furije Serđu Skariolu već su otkazali NBA kadrovi Riki Rubio, Hoze Kalderon i centar Mark Gasol, a italijanski stručnjak dan pred objavljivanje spiska suočen je sa vešću da neće moći da računa ni na iskusnog, prekaljenog Huana Karlosa Navara, preneo je katalonski El Mundo Deportivo.

Španci definitivno bez NBA zvezde na Eurobasketu!

Bek Barselone i legenda španske košarke bio je na poštedi poslednje dve utakmice finala plej-ofa protiv Reala zbog povrede. Uprkos velikoj želji da bude deo ekipe na Eurobasketu, koji bi mu bio poslednji u karijeri, to se neće desiti, jer je procena lekarskog tima, a i Skariola, da se ne ulazi u rizik sa ubojitim košgeterom, te da se šansa ukaže nekom ko je maksimalno spreman.

U toku dana pojavile su se informacije da je Navaro operisan, što je demantovao njegov klub Barselona. Ipak, Navaru predstoji period terapija i oporavka, što će potrajati, pa otud i odluka stručnog štaba da se odrekne usluga ubojitog šutera.

Španija je na Eurobasketu u vrlo jakoj grupi sa Srbijom, Nemačkom, Turskom, Italijom i Islandom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA