Krunićeva savladala favorizovanu Italijanku, Lajović eliminisan

Srpska teniserka napravila odličan rezultat pobedom protiv 47 mesta bolje rangirane rivalke. U narednom kolu čeka je još teži zadatak u liku Sare Erani.

  • 1

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je savladala Italijanku Robertu Vinči sa 6:2, 6:4, dok Dušan Lajović nije bio te sreće, jer je poražen od Nemca Tomija Hasa. 

Krunićeva je protiv iskusnije i 47 mesta bolje rangirane protivnice dominirala tokom čitavog meča, a Italijanka je jedinu šansu imala u drugom setu kada je uspela da vrati brejk. Srpkinja je međutim, odmah vratila stvari na svoje mesto i rutinski stavila tačku na meč.

OVO ŽENSKI TENIS NE PAMTI: Aleksandra Krunić izvela udarac o kome priča ceo svet! (VIDEO)

Krunićeva će se u drugom kolu Vimbldona sastati sa još jednom Italijankom, Sarom Erani, koja je bila uspešnija od sunarodnice Frančeske Skjavone rezultatom 6:2, 5:7, 6:1.

Za razliku od Aleksandre, Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona pošto je porazen Tomija Hasa rezultatom 2:6, 3:6, 6:4, 2:6.

Lajović je posle prva dva izgubljena seta mnogo odlučnije ušao u meč, uspevši da smanji na 2:1, ali je u nastavku duela imao problem sa desnim kolenom, što ga je na kraju koštalo poraza.

Has će u drugom kolu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića koji je bio bolji od Španca Danijela Himena Travera sa 6-2 6-3 3-6 7-6(7-4).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA